Odata cu apropierea sarbatorilor, bancile comerciale se intrec in promotii la credite care mai de care mai tentante. Unele institutii de credit renunta la comisioanele de acordare, ofera perioade de gratie, reduc dobanzile cu cateva procente sau orga
Odata cu apropierea sarbatorilor, bancile comerciale se intrec in promotii la credite care mai de care mai tentante. Unele institutii de credit renunta la comisioanele de acordare, ofera perioade de gratie, reduc dobanzile cu cateva procente sau organizeaza diverse tombole pentru a incita spiritul clientului de a se imprumuta.
Bancile romanesti promoveaza in aceasta perioada atat imprumuturile pentru nevoi personale, cat si cele pentru locuinta sau cardurile de credit. Ofertele au inceput sa curga inca din noiembrie, unele au fost valabile doar pana la jumatatea lunii decembrie, iar altele se prelungesc pana in primele luni ale anului viitor.Dobanzile se topesc de CraciunCele mai multe dintre banci au optat, pentru atragerea clientilor in perioada sarbatorilor de iarna, la reducerea cu cateva procente a dobanzilor la imprumuturi. Astfel, Banca Comerciala Romana a scazut dobanda pentru creditele Divers Extra BCR contractate pana la finele anului. Pentru creditul de nevoi personale Divers Extra BCR, banca a stabilit o rata a dobanzii fixa pentru primele trei luni de 8,9% pe an si ulterior variabila, dar si un comision de acordare a creditului de 2%. Pe segmentul creditelor cu garantii reale, BCR a taiat din dobanzi cu aproape un punct procentual pentru imprumuturile luate pana la sfarsitul anului. Tot BCR a scazut in perioada sarbatorilor si dobanzile percepute pentru creditele de nevoi personale garantate cu ipoteca in euro, acestea ajungand pentru clientul standard de la 7,4% la 6,95%, iar pentru cel fidel la 6,45%. In cazul creditului imobiliar sau a celui ipotecar, acordate tot in euro, dobanda a fost redusa cu 0,4% - pana la 5,8% - pentru clientul standard si cu 0,9% - pana la 5,3% - pentru clientul fidel. Şi Casa de Economii si Consemnatiuni s-a gandit la o oferta pentru clienti in perioada sarbatorilor si a lansat, in perioada 1 noiembrie - 31 decembrie, creditele pentru locuinta in lei, cu o dobanda redusa cu 2%, pana la aproximativ 7,5%. Pentru reduceri ale dobanzii in perioada sarbatorilor a optat si Raiffeisen Bank, in cazul creditelor imobiliare si a cardurilor de cumparaturi pentru populatie.Cu perioada de gratie, platesti rata dupa sarbatoriPentru a nu pune clientii in situatia de a-si plati rata la credit chiar in perioada de iarna, cand acestia isi orienteaza cheltuielile pentru petrecerea sarbatorilor, bancile s-au gandit sa le ofere o perioada de gratie de cateva luni, perioada in care se va plati doar dobanda, fara principal. Astfel, UniCredit Ţiriac Bank ofera o perioada de gratie de trei luni pentru clientii care achizitioneaza, pe parcursul lunii decembrie, un credit de nevoi personale fara ipoteca pe cinci sau opt ani. Totodata, perioada de gratie se aplica si pentru cei care doresc sa isi refinanteze un credit luat de la UniCredit Ţiriac Bank sau de la orice alta banca in urma cu cel putin sase luni, cu conditia sa aiba un istoric de creditare cu banca de cel putin un an.
Totodata, si Raiffeisen Bank acorda, pana la sfarsitul acestui an, credite pentru intreprinderile mici si mijlocii cu o perioada de gratie de trei luni, in care firma plateste doar dobanda la sold, nu si rata din credit, si este scutita de plata comisioanelor. Produsul este destinat IMM-urilor cu o cifra de afaceri mai mica de un milion de euro, iar scutirea de la plata comisioanelor de analiza, de evaluare a garantiilor si de acordare poate aduce companiei economii de pana la 3.000 lei, mai precizeaza reprezentantii bancii.Cardul de cumparaturi, cu comision nulBancile nu au uitat sa lanseze promotii nici pe segmentul cardurilor de credit, mai ales ca in aceasta perioada acestea sunt si mai des intrebuintate. In cazul Bancii Transilvania, oferta se refera la cardul de credit MasterCard Forte, pentru care clientul beneficiaza de o perioada de gratie de cel mult 55 de zile, cardul fiind emis pe o perioada de doi ani, cu o limita de cel mult cinci venituri eligibile, in functie de scoring, dar nu mai mult de 5.000 euro, in conditiile incadrarii in gradul de indatorare. In plus, comisionul este nul pentru toate cumparaturile efectuate la comercianti, indiferent daca operatiunile au loc in tara sau in strainatate.
Pentru cardul de cumparaturi de la Raiffeisen solicitat pana la finele lunii februarie 2008, clientii pot beneficia de anularea taxei de administrare in primul an, daca efectueaza cel putin o tranzactie cu acest card pana la 31 martie 2008.
Alte banci, precum MKB Romexterra, Alpha Bank sau ING, au organizat, pentru perioada sarbatorilor de iarna, tombole cu premii precum ATV-uri, laptop-uri sau alte aparate electronice pentru clientii care detin carduri de credit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.