Presedintele PSD Cluj si-a anuntat ieri demisia din fruntea organizatiei pe care o conduce, dar va continua sa pastreze functia de vicepresedinte al social-democratilor la nivel national. Surse din jurul sau ne-au declarat ca acesta nu va renunta la
Presedintele PSD Cluj si-a anuntat ieri demisia din fruntea organizatiei pe care o conduce, dar va continua sa pastreze functia de vicepresedinte al social-democratilor la nivel national. Surse din jurul sau ne-au declarat ca acesta nu va renunta la lupta, ci se va implica in proiecte politice importante, dar din umbra.
Ruptura dintre grupul de la Cluj si Mircea Geoana devine tot mai evidenta dupa demisia lui Ioan Rus. Reprosurile insistente care s-au facut grupului din Ardeal pentru rezultatul obtinut la euroalegeri, l-au expus negativ pe loan Rus. Pentru a nu mai fi tinta criticilor care incepusera sa vina din toate directiile, el a recurs la solutia radicala: demisia. O demisie oculta care nu prezinta motivele reale. In fond, demisionarul se teme de alegerile locale, unde conform sondajelor interne PSD nu depaseste 9%. Apropiatii sai sustin ca demisia este un gest care priveste spre viitor. Potrivit surselor noastre, in calitate de vicepresedintele al regiunii de nord-vest, Rus ar incerca resuscitarea proiectului "Partidul Ardelenilor" structura ce ar putea bascula spre partidul presedintelui Basescu, PD-L. O posibila revenire a sa in batalia pentru sefia PSD este putin probabila, avand in vedere problemele de sanatate ce inca sunt de actualitate, sustin aceleasi surse. In urma demisiei lui Rus, Vasile Soporan va prelua interimar functia de presedinte pana la organizarea alegerilor in luna ianuarie 2008. (C.A.)
Demisie spre viitor
Vasile Puscas a interpretat demisia lui Ioan Rus din fruntea organizatiei Cluj drept un gest "care priveste spre viitor".
El a declarat ca Rus urmeaza sa se concentreze pe atributiile de vicepresedinte responsabil de regiunea nord-vest si pe coordonarea campaniilor electorale viitoare. Puscas a dat asigurari ca demisia lui Rus nu reprezinta o renuntare la politica, ci ca acesta va ramane activ din calitatea sa de vicepresedinte. El a spus ca cei din grupul de la Cluj au sustinut in dese randuri ca nu este bine ca reprezentantii PSD sa detina mai multe functii si ca acest lucru devine realitate prin demisia lui Rus. (C.A.)
Geoana: S-a pripit
Liderul PSD nu s-a aratat surprins de gestul lui Ioan Rus, dar l-a caracterizat ca fiind unul pripit. Geoana a declarat ca pe langa rezultatul slab scos de organizatia lui Rus la euroalegeri, problemele de sanatate l-au determinat pe acesta sa faca un asemenea gest.
"Cred ca este bine ca, din acest punct de vedere, va putea sa isi dedice mai mult timp si energie functiei de la nivel national. A avut o boala foarte grea si lunga care l-a afectat", a precizat presedintele PSD. El a dat asigurari ca Rus nu va parasi partidul, ci dimpotriva, se va implica si mai mult. "Este vorba de un gest de autoevaluare", a spus Geoana. Ioan Rus si-a prezentat demisia la doar doua zile dupa ce a expirat termenul la care trebuia prezentata analiza fiecarei filiale asupra rezultatelor de la euroalegeri. (C.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.