Bancile din Romania pot finanta prin creditele auto achizitia de masini SH atat din tara, cat si din afara. Daca va hotarati sa optati pentru o asemenea masina si doriti sa apelati la o banca pentru finantare, ar trebui sa cunoasteti faptul ca exista
Bancile din Romania pot finanta prin creditele auto achizitia de masini SH atat din tara, cat si din afara. Daca va hotarati sa optati pentru o asemenea masina si doriti sa apelati la o banca pentru finantare, ar trebui sa cunoasteti faptul ca exista mai multe criterii care vor fi luate in considerare de catre acea banca. Conditiile difera in functie de furnizor, daca este dealer autorizat sau persoana fizica.
In cazul achizitiei facute de la un dealer autorizat din tara noastra, majoritatea bancilor care ofera credite auto va pot ajuta, asa cum se poate observa pe portalul financiar specializat www.FinZoom.ro.
Daca dealerul este din alta tara, aveti nevoie de documentatia tradusa, iar numarul bancilor care va pot acorda un credit in aceste conditii se reduce considerabil.
Situatia este putin mai complicata daca intentionati sa achizitionati masina de la o persoana fizica, deoarece toate bancile - care accepta acest tip de credit - va vor solicita factura pro-forma sau precontractul de vanzare-cumparare in baza caruia se vor face documentele necesare obtinerii creditului.Vechimea masinii este importanta, deoarece perioada de creditare variaza in functie de aceasta si exista si limite maxime impuse de fiecare banca (nu mai veche de 5 ani - Banca Comerciala Carpatica si CEC, nu mai veche de 3 ani - ATE Bank, vechimea masinii adunata cu perioada de creditare sa nu depaseasca 7 ani - MKB Romexterra Bank etc.)Pretul acesteia si daca aveti sau nu o suma pentru avans, deoarece anumite banci solicita avans in functie de valoarea creditului sau indiferent de valoarea acestuia. BCR va poate acorda un credit maxim de 12.000 EURO, MKB Romexterra Bank solicita un avans minim de 20% daca valoarea creditului este mai mica de 20.000 EURO/echivalentul in lei, iar Banca CR Firenze, pentru un avans mai mic de 35% din valoarea masinii, va solicita sa incheiati asigurarea la societatea cu care lucreaza. Banca Comerciala Carpatica solicita un avans minim de 15%, indiferent de valoarea masinii.Perioada de creditare la care v-ati gandit, poate varia de la banca la banca ( maximum 5 ani la Banca Transilvania si la CR Firenze, maximum 6 ani la BCR, perioada creditului adunata cu vechimea masinii nu poate depasi 10 ani la Banca Comerciala Carpatica, maximum 8 ani la ATE Bank)FinZoom va atrage atentia ca in demersul pe care doriti sa il efectuati sa luati in calcul si comisioanele cu unele cheltuieli de virament bancar ale creditului pe care va trebui sa le suportati, deoarece valoarea creditului acordat acopera numai costul masinii si eventual al asigurarilor acesteia.
Documente standard solicitate: cerere de credit, acte doveditoare ale veniturilor ale solicitantului si pentru codebitori, copii ale BI/CI, aviz consultare BC si CRB, aviz de plata, factura la utilitati, certificat de autenticitate eliberat de RAR, la care se adauga in mod automat factura pro-forma pentru achizitionarea masinii sau precontractul de vanzare-cumparare.
Odata masina adusa in tara si inmatriculata - desigur, dupa acordarea creditului - bancile vor mai solicita si o copie dupa cartea de identitate a masinii.
Daca cele de mai sus implica proceduri mai complicate si iau in calcul mai multe aspecte, mai exista o optiune, aceea a creditului de nevoi personale fara garantii, credit la a carui accesare primiti banii in contul dumneavoastra si puteti dispune de ei asa cum doriti fara o documentatie suplimentara si din care puteti acoperi si cheltuielile de virament bancar, dar si cele cu asigurarile sau eventualul transport.
Pe www.FinZoom.ro - portal de analiza financiara - puteti vedea oferta de finantare disponibila pe piata in materie de credite auto si leasing si de nevoi personale, avand la dispozitie posibilitatea aplicarii online pentru produsul ales.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.