Pepe, pe numele sau adevarat Ionut Pascu, a fost condamnat, de instanta Judecatoriei Sectorului 6, la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru vatamarea a doi tineri intr-un bar, in aprilie 2005 si plata a 20.000 de lei daune morale.
Pepe, pe numele sau adevarat Ionut Pascu, a fost condamnat, de instanta Judecatoriei Sectorului 6, la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru vatamarea a doi tineri intr-un bar, in aprilie 2005 si plata a 20.000 de lei daune morale.

De asemnea, fratele sau, Miguel Pascu, a primit aceeasi condamnare si, in plus, doua luni de inchisoare pentru lovire. Ambii beneficiaza de suspendare a executarii pedepsei, intr-o perioada de incercare de trei ani si sase luni.

Cei doi trebuie sa-i plateasca avocatul Andrei Codoiani 20.000 de lei cu titlul de daune morale plus 2.418 lei cheltuieli de spitalizare.

Sentinta Judecatoriei poate fi contestata la Tribunalul Bucuresti.

Incidentul a avut loc in 19 apilie 2005, in barul Triangolo, unde persoanele lovite - avocatul Andrei Claudiu Condoianis si Alina Corina Doroftei - inchiriasera o masa pentru a juca biliard.

Intre acestia si Franco Pascu, nepotul lui Pepe, a izbucnit scandalul din cauza duratei de inchiriere a mesei de biliard.

Procurorii au stabilit ca Pepe si fratele lui, Miguel, s-au deplasat la bar la zece minute dupa izbucnirea acestui scandal. In timpul audierilor, cei doi au negat ca ar fi venit la fata locului, dupa ce au fost sunati de nepotul lor, dar aceasta aparare a fost contrazisa de declaratia unei tinere angajata ca barman. Aceasta a povestit procurorilor ca  Franco Pascu a plecat din bar, revenind dupa zece minute, insotit de cei doi invinuiti.

Anchetatorii au stabilit ca "declaratiile invinuitilor sunt nesincere si neconcordante cu celelalte probe administrate", fiind in contradictie cu actele medicale existente.

In certificatul medical si in raportul de expertiza medio-legala se arata ca "leziunile traumatice suferite de partea vatamata s-au putut produce prin lovirea cu un corp dur, si nu de un corp dur". Condoianis a avut nevoie de 16-18 zile de ingrijiri medicale.

In timpul urmarii penale, Condoianis a cerut schimbarea incadrarii juridice a faptelor fratilor Pascu din vatamare corporala grava in cea de tentativa de omor. Prin ordonanta 1097/P/2006 din 27 februarie 2006, Parchetul Tribunalului Bucuresti a dispus neinceperea urmaririi penale pentru tentativa de omor, stabilindu-se ca Pepe si fratele lui nu au actionat cu intentia de a ucide. Acuzatia lor a ramas cea de vatamare corporala grava.

Intre timp, Franco Pascu a facut plangere impotriva lui Andrei Condoianis, sub acuzatia de lovire. In 19 decembrie 2005, Tribunalul Bucuresti a hotarat achitarea lui Condoianis pentru aceasta fapta, pe motiv ca nu prezinta pericol social.

Situatia ca si Condoianis l-a lovit pe Franco inainte de venirea in bar a lui Pepe si a lui Miguel a fost apreciata de procurori ca circumstanta atenuanta a provocarii pentru cei doi.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin