Vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat-o oficial pe Norica Nicolai pentru functia de ministru al Justitiei, ieri, la finalul sedintei Biroului Politic Central. Crin Antonescu a precizat ca senatorul Norica Nicolai a fost validat cu 28 de vot
Vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat-o oficial pe Norica Nicolai pentru functia de ministru al Justitiei, ieri, la finalul sedintei Biroului Politic Central. Crin Antonescu a precizat ca senatorul Norica Nicolai a fost validat cu 28 de voturi "pentru" si unul "impotriva" pentru a fi desemnata ministru al Justitiei. Intrebat cum comenteaza nominalizarea acesteia pentru conducerea Ministerului Justitiei, Tariceanu a intrebat retoric: "Cum sa comentez daca eu am nominalizat-o?".“Imi doresc sa stabilizez declinul de imagine al Justitiei“Vicepresedintele PNL, Norica Nicolai, a spus ieri ca isi doreste sa stabilizeze "declinul de imagine" al Justitiei romanesti, mentionand ca nu isi doreste "o justitie de opereta".
Ea si-a exprimat speranta ca va conduce Ministerul Justitiei in beneficiul Romaniei, care are nevoie de o justitie independenta.
"Voi tine ca, la finalul mandatului, Romania sa aiba un Cod penal, pentru ca nu este normal ca la 17 ani de la Revolutie sa functionam in baza unui Cod din 1969. Nu sunt adepta promovarii multor texte prin ordonanta de urgenta", a mai afirmat Nicolai.
In legatura cu aceasta propunere, vicepresedintele executiv al PRM, Lucian Bolcas, a declarat ca ii doreste mult succes Noricai Nicolai si ca o asigura de sprijin pentru actiunile bune care trebuie continuate sau incepute in acest domeniu. "Pe doamna Nicolai o cunosc in calitate de colega in Parlament. E adevarat, calitatea de ministru, mai ales in domeniul Justitiei, presupune si alte atribute decat cele care fundamenteaza o activitate parlamentara", a declarat Bolcas.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca nu crede ca Norica Nicolai va putea sa readuca credibilitatea in justitie, explicand ca "domeniul va fi in continuare afectat de lupta dintre palate".
0El a apreciat alegerea lui Tariceanu ca fiind o decizie fireasca, dar a subliniat faptul ca Justitia romaneasca are o imagine negativa atat in Romania, cat si in Europa.
"Justitia romaneasca se afla intr-o imensa criza de credibilitate. Este o institutie care se bucura de increderea a numai 20% din cetateni. Romania detine recordul de a ocupa numarul unu la coruptie in UE", a conchis presedintele PSD.
Norica Nicolai este vicepresedinte al Senatului, fiind prima femeie care a prezidat o sedinta de plen. Este vicepresedinte al Comisiei juridice a acestei Camere legislative, iar pana in iunie 2007 a facut parte din Comisia de aparare a Senatului.
De asemenea, a condus Comisia Parlamentului Romaniei pentru investigarea afirmatiilor cu privire la existenta unor centre de detentie ale CIA sau a unor zboruri ale avioanelor inchiriate de CIA pe teritoriul Romaniei.
Postul de ministru al Justitiei a ramas vacant dupa ce Tudor Chiuariu si-a dat demisia la inceputul saptamanii trecute. Pentru ca Norica Nicolai sa devina ministrul Justitiei, numirea ei trebuie aprobata de presedintele Basescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.