Cu participarea a 90 de tari si organizatii internationale care isi propun sa umple trezoreria falita a Autoritatii Palestiniene si sa grabeasca infiintarea statului Palestina, summitul de la Paris il continua de fapt pe cel de la Annapolis, dar din
Cu participarea a 90 de tari si organizatii internationale care isi propun sa umple trezoreria falita a Autoritatii Palestiniene si sa grabeasca infiintarea statului Palestina, summitul de la Paris il continua de fapt pe cel de la Annapolis, dar dintr-un alt unghi, financiar. Marii conducatori ai lumii incep sa inteleaga ca pacea palestiniano-israeliana, dincolo de controversele politice cronice, este si o problema economica. Intr-o lume extrem de saraca si sugrumata de mizerie, oamenii nu au ce sa piarda si extremismul prospera. Ceea ce ar urma sa devina statul Palestina s-a divizat in trei zone distincte: teritoriile ocupate inca de Israel, Cisiordania administrata de Autoritatea Palestiniana a lui Mahmoud Abbas (Abu Mazen) si Gaza premierului Hamas Ismail Haniyeh. O criza grava politica si economica saraceste toate cele trei zone. Summit-ul de la Paris s-a deschis cu o veste buna pentru palestinieni: Uniunea Europeana a donat 650 de milioane de euro, iar Japonia, urmandu-i exemplu, a donat 150 de milioane. Dupa incheierea Conferintei Internationale de la Paris se preconizeaza ca 5-6 miliarde de dolari vor lua drumul spre Ramallah. Israel participa la Summit-ul de la Paris, cu o delegatie condusa de ministrul de Externe Tzipi Livni, dar oficial nu face parte din Conferinta. Din ciudateniile conflictului israeliano-arab!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.