Compania New Europe Property Investments din Marea Britanie, cu activitati in domeniul investitiilor imobiliare in Europa Centrala si de Est, a achizitionat de la firma Hi-Lo Sisteme de Depozitare Romania un parc industrial in Rasnov, in urma unei tr
Compania New Europe Property Investments din Marea Britanie, cu activitati in domeniul investitiilor imobiliare in Europa Centrala si de Est, a achizitionat de la firma Hi-Lo Sisteme de Depozitare Romania un parc industrial in Rasnov, in urma unei tranzactii in valoare de 15,2 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al companiei de investitii.
Tranzactia este de tip vanzare partiala si leaseback si consta in achizitia proprietatii amplasate in localitatea Rasnov, judetul Brasov, cu o suprafata inchiriabila de 23.040 metri patrati.
Din totalul suprafetei, 1.554 reprezinta spatii de birouri. O parte din proiect, totalizand peste 8.300 de metri patrati, se afla in proces de modernizare, fondurile necesare pentru aceasta fiind suportate in totalitate de catre vanzator, iar restul suprafetei va fi inchiriat de doua companii.
Mai mult de jumatate din spatiul care se reabiliteaza, respectiv peste 4.900 de metri patrati, va fi inchiriat de unul dintre cei doi clienti ai proiectului, incepand cu luna martie a anului 2008.
Perioada medie de inchiriere a spatiilor este de peste 12 ani, iar chiria medie initiala se situeaza in jurul valorii de 4,34 euro pe luna.
Prima achizitie a companiei pe piata romaneasca a fost realizata in luna octombrie, prin preluarea a patru proprietati care au apartinut retailerului de electronice si electrocasnice Flamingo, amplasate in Bucuresti, Bacau, Iasi si pe soseaua Bucuresti-Brasov.
Valoarea totala a tranzactiei a fost de aproximativ 11,8 milioane de euro.
Hi-Lo Storage Systems a fost fondata in anul 1907 in Marea Britanie si deruleaza activitati in domeniul dezvoltarii si administrarii parcurilor industriale si de depozitare.
New Europe Property Investments a atras in luna septembrie 25,1 milioane de euro prin listarea pe piata AIM, administrata de Bursa din Londra, in vederea realizarii de investitii in Romania.
Hi-Lo Sisteme de Depozitare Romania face parte din grupul Hi-Lo Storage Systems Ltd din Marea Britanie, avand ca obiect de activitate proiectarea, productia si instalarea de sisteme de depozitare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.