CE BEM, CE MÃ…NCÃ…M
Contine o serie tntreaga de alergeni
Pralinele analizate contin zaharuri in exces, care streseaza pancreasul endocrin, fortandu-l sa produca mai multa insulina.


Milka Desert Alpine sunt "praline de ciocolata cu lapte din Alpi cu interior spumos (70%) cu lapte din Alpi si aroma de vanilie", care are in compozitie "ciocolata cu lapte 30% (zahar, masa de cacao, unt de cacao, lapte praf degresat, grasime din lapte, zer praf, emulgator - lecitina din soia E 322, pasta de alune, aroma - vanilina), zahar, glucoza, grasime din lapte, dextroza, agent de umezire (sorbitol E 420), lapte praf degresat (2,5%), albus de ou, agent de gelificare (agar E 406), regulator de aciditate (acid citric E 330, citrat de sodiu E 331), stabilizator (invertaza), conservant (sorbat de potasiu E 202), aroma (vanilina - artificiala)".


ANALIZÃ…. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi analizeaza eticheta produsului si ne spune ca are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de grasimi si glucide rafinate si o densitate energetica foarte ridicata - 435 kcal/100 g. Produsul contine si o sursa de lactoza, albus de ou, alune sau urme de arahide, migdale, fistic etc., dupa cum precizeaza producatorul. Pralinele au o cantitate excesiva de carbohidrati cu index glicemic foarte ridicat, periculos pentru pancreasul endocrin, dar si grasimi de origine animal-aterogene.

Aditivul alimentar E 406 interfereaza cu absorbtia mineralelor, reducand biodisponibilitatea acestora. In cantitate mare este laxativ.  


CONCLUZII. Produsul nu este indicat supraponderalilor, obezilor, copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, celor cu sindrom metabolic. Persoanele cu intoleranta la lactoza si alergie la albusul de ou, alune, arahide, migdale si fistic vor testa produsul in prealabil. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului curant.