PUNCTUL PE EI
A dat din nou iarna peste noi. Prin bataturile gospodarilor derapeaza porcii la greu. Ignatul da sentinte definitive si irevocabile. Grohoteii, chiar si prin sacrificiu, se salveaza de troaca si cocina. Bipezii, in schimb, n-au nic
PUNCTUL PE EI
A dat din nou iarna peste noi. Prin bataturile gospodarilor derapeaza porcii la greu. Ignatul da sentinte definitive si irevocabile. Grohoteii, chiar si prin sacrificiu, se salveaza de troaca si cocina. Bipezii, in schimb, n-au nici o sansa. Nici macar aceea de a-si mai da seama cand le este bine si cand le este rau. Au imprumutat soriciul gros de la dusii in sarmale si caltabosi. Sa fie primit.


De jumara si vacanta i s-a facut si fotbalului. S-a repauzat competitia, dar dau din zurgalai laturalnicii saraci in capul lor. Au pornit ei colindul si n-avem a ne plange. Caci si umorul involuntar are farmec.


Costelus Zotta, protejat de memoria lacunara, se da la arbitraje. Bietul de el a uitat cum, stimulat de dopingul Gino Iorgulescu,  subtia timpul pe suta de metri in Cotroceni si se da la colegul Burloiu. Simbriasul lui Georgica Coposul crede ca Rapidul ar fi fost un fel de Anorthosis Famagusta pentru CFR Cluj, daca asistentul parat mai sus nu l-ar fi lasat pe Trica sa dea gol din ofsaid. Costelus baiatule, stai mereu. Ce-ai dat pe pere in Giulesti, ai luat pe mere la Mioveni. Targul, desi echitabil in final, reclama intr-adevar arbitraje paguboase. Dar nu esti tocmai tu omul care sa vorbeasca despre netrebnicia fluierasilor. Daca n-ai aflat inca, iti spun eu ca este la Rapid unul pe care il cheama Nae Manea. Adica nume de meserias. Un om legitimat de cariera pe care a avut-o Nae Manea are tot dreptul sa vorbeasca. Va fi crezut, va fi auzit.


Linistea de la Urziceni, linistea in care Dan Petrescu, meserias de soi si el, a dus echipa pe podium, s-a spart. A iesit din postul declaratiilor Mihai Stoica. A comis-o in stilu-i caracteristic, cel tributar unei fudulii fara leac. Stoica cel zglobiu a povestit cat de bine se simte el cand se uita la Dinamo de sus. Na belea. Noi il credeam inca la podea, prin loja dinamovistilor si, cand acolo, el luase deja liftul marilor inaltimi. Bravo, Misule. Ma trantisi. Iar ai depasit pe contrasens. Numai ca, vezi tu, atunci cand escaladezi Everestul, chiar si pe coarda de altii intinsa, nu inseamna ca esti mai inalt decat el. Stai cuminte. Daca traiesti in inchipuire, inaltimile devin periculoase. Risti sa te prabusesti. Atat de rau incat nici salvamontul nu-si mai poate face datoria.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.