La o interpelare a lui Adrian Nastase, Cioroianu a raspuns: "Am convingerea ca aveti si experienta, si subtilitatea necesare ca sa va dati seama ca, practic, aceasta pozitie de principiu, noi am sustinut-o inca de la inceput. Este vorba despre dreptu
La o interpelare a lui Adrian Nastase, Cioroianu a raspuns: "Am convingerea ca aveti si experienta, si subtilitatea necesare ca sa va dati seama ca, practic, aceasta pozitie de principiu, noi am sustinut-o inca de la inceput. Este vorba despre drepturile colective pentru minoritati, de ceea ce noi spunem despre un dosar concret, dar dincolo de el exista o pozitie de principiu pe care ne-am aflat, la care a trebuit sa facem trimitere ori de cate ori am fost intrebati: E vorba de Transilvania? E vorba de probleme in tara? (...) Nu ideea Transilvaniei este cea care pe noi ne face sa luam o astfel de pozitie. E vorba pur si simplu de un principiu pe care sau impotriva caruia am fost pana acum. Nu vad ce s-ar fi intamplat ca aceasta pozitie de principiu sa se schimbe. Si, da, priveste aceasta idee a felului in care o colectivitate etnica, o minoritate in granitele unui stat, care este asezata compact intr-o zona, isi poate hotari destinul", a raspuns Cioroianu. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.