Este membru fondator al trupei Celelalte Cuvinte, trupa care traieste pentru muzica, si nu din muzica. "Ca sa folosesc o expresie mai patetica, suntem niste dinozauri inca actuali! Mai avem multe, chiar foarte multe de spus in muzica. Singurul dusman
Este membru fondator al trupei Celelalte Cuvinte, trupa care traieste pentru muzica, si nu din muzica. "Ca sa folosesc o expresie mai patetica, suntem niste dinozauri inca actuali! Mai avem multe, chiar foarte multe de spus in muzica. Singurul dusman este timpul...", marturisea artistul. Calin Pop implineste astazi 47 de ani.


"Muzica... sensul vietii mele""In aceasta perioada fac exact ceea ce fac mereu, si anume repetitii, exercitii la instrument si, de un timp incoace, impreuna cu colegii de grup, mixaje ale unui nou material muzical.

Muzica reprezinta pentru mine absolut totul, felul meu de a fi, modul meu cel mai potrivit de a ma exprima oamenilor, sensul vietii mele. Nu doresc sa critic prea tare muzica din vremurile noastre, pentru ca o fac altii indeajuns. Mai pe scurt, dupa parerea mea, s-au imbunatatit mijloacele tehnice de inregistrare, s-au obtinut progrese in domeniul interpretarii, in domeniul tehnicii instrumentale, acestea in detrimentul compozitional si al transmiterii unui act artistic adevarat si sincer.

Sa imbratisez meseria scenei a fost dorinta mea cea mai arzatoare incepand inca de la varsta de 10 ani, de cand am inceput studiile la chitara. Cum? Simplu. Pentru ca atunci se canta si existau trupe pe care le vedeam, le ascultam si le idolatrizam. Pentru ca am fost observat de parinti si profesori pentru inclinatiile mele muzicale, sprijinit si incurajat.

Cea mai mare satisfactie este insusi faptul ca tot ceea ce facem eu si colegii mei este considerat arta, mai ales de fani si de publicul nostru fidel. Regrete nu am. Imi asum si reusitele, si nereusitele.

Ce sacrificii am facut pentru cariera mea? Ar fi un raspuns lung... mai pe scurt, am sacrificat tot ceea ce a stat in calea actului artistic si a muzicii mele...

Privind in urma, nu am motive sa ma felicit, deoarece am avut si mai am inca foarte multe de invatat. Totusi, reactia pozitiva a publicului la aparitiile live ale trupei reprezinta cea mai mare recompensa pentru mine. As putea sa-mi reprosez faptul ca ar fi trebuit si ar trebui sa am mai mult timp la dispozitie ca sa ma ocup de tehnica mea personala instrumentala si de compozitie.

Trecerea anilor ca impresie este rapida. Totusi, dupa niste ani, parca lucrurile se mai asaza, devii mai rabdator, mai intelegator, mai intelept. In schimb, varsta biologica nu o simt de fel...

Imi voi petrece ziua de nastere in mijlocul familiei mele - Celelalte Cuvinte, la sala de repetitie, cu niste «recipiente» de ciocnit, de altfel cum se-ntampla la ziua de nastere a fiecaruia dintre noi...

Imi doresc un album nou si concertele care le implica lansarea acestuia. Un nou an de muzica fara compromisuri."  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.