Cunoscutul regizor italian Franco Zefirelli a acceptat sa devina consilierul de imagine al Papei Benedict al XVI-lea, informeaza ziarul italian La Stampa. Zefirelli va incepe sa lucreze la imaginea Suveranului Pontif incepand din ianuarie 2008, dupa
Cunoscutul regizor italian Franco Zefirelli a acceptat sa devina consilierul de imagine al Papei Benedict al XVI-lea, informeaza ziarul italian La Stampa. Zefirelli va incepe sa lucreze la imaginea Suveranului Pontif incepand din ianuarie 2008, dupa premiera spectacolului "Tosca" de Puccini, la care semneaza regia. In opinia maestrului, Benedict al XVI-lea nu este atat de telegenic precum predecesorul sau in Sfantul Scaun, defunctul Ioan Paul al II-lea, si imbunatatirea imaginii sale este un lucru complicat.
In afara de aceasta, regizorul considera ca Benedict al XVI-lea zambeste rar si in general este "distant si rece", ceea ce are un efect negativ asupra opiniei publice. Zefirelli a descris tinutele vestimentare ale Papei ca fiind prea "pompoase" si "stridente", precizand ca alegerea incaltamintei si hainelor Suveranului Pontif are nevoie de schimbari.
In afara de obligatiile de consultant al Papei in ceea ce priveste imaginea, Zefirelli se va ocupa si de crearea unei imagini pozitive a Bisericii in arta, in primul rand in cinematografie.
Zefirelli considera ca un adevarat crestin nu poate ramane indiferent fata de modul in care activitatea Bisericii Catolice este oglindita in filme si intentioneaza sa restabileasca dialogul dintre cler si cineasti. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.