Proprietarul grupului Romconstruct si actionar la clubul de fotbal Dinamo Bucuresti, Vasile Turcu, a dublat valoarea investitiei alocate pentru proiectul rezidential aflat in derulare in Capitala, la 250 milioane euro, crescand numarul de apartamente
Proprietarul grupului Romconstruct si actionar la clubul de fotbal Dinamo Bucuresti, Vasile Turcu, a dublat valoarea investitiei alocate pentru proiectul rezidential aflat in derulare in Capitala, la 250 milioane euro, crescand numarul de apartamente planificate de la 1.900 la 4.400 de unitati.
"Am extins proiectul pentru ca am primit certificat de urbanism favorabil de la Primaria Sectorului 3. In loc de 2.500 de locuinte, cat am anuntat initial, vom construi 4.400 de apartamente, care vor totaliza peste 400.000 de metri patrati.
De asemenea, am majorat si investitia alocata proiectului de la 130 de milioane de euro la 250 de milioane de euro", a declarat, agentiei Mediafax, Vasile Turcu.
El a precizat ca ansamblul va cuprinde blocuri de opt etaje si va fi construit pe strada Valsanesti din sectorul 3, in cartierul 23 August. Locuintele sunt, potrivit lui Turcu, adresate clasei medii, lucrarile urmand a fi demarate la jumatatea anului viitor, incheierea proiectului fiind programata in 20 de luni de la data inceperii acestuia.
Omul de afaceri a mentionat ca in vederea finantarii proiectului, grupul Romconstruct negociaza contractarea mai multor credite bancare.
Vasile Turcu a declarat ca va investi 130 de milioane de euro in constructia a 2.500 de locuinte in Bucuresti, alte sase milioane de euro fiind destinate amenajarii a patru camine studentesti.
Potrivit omului de afaceri, pretul de constructie va fi de circa 500 de euro metrul patrat, locuintele urmand sa fie vandute cu 800 - 900 de euro metrul patrat. Proiectul, care reprezinta prima investitie imobiliara a grupului Romconstruct, va fi construit pe un teren de 60.000 de metri patrati.
Florentina Cazan, purtatorul de cuvant al companiei, a declarat ca grupul isi va intensifica activitatea pe piata imobiliara incepand de anul viitor, vanzarea a 4.400 de apartamente necesitand resurse importante.
Grupul Romconstruct cuprinde noua firme cu activitati in domeniul constructiilor, imobiliare, fabricarea betoanelor, proiectare, administratie locativa. Pentru acest an, grupul estimeaza o cifra de afaceri de circa 20 de milioane de euro, in crestere cu 33,3% fata de anul trecut.
Profitul estimat este de 10-15% din cifra de afaceri. Pentru anul viitor, grupul estimeaza o crestere cu 50% a cifrei de afaceri, ca urmare a intensificarii activitatii de fabricare a betoanelor, constructii si imobiliare.
"Vom investi anul viitor 11 milioane de euro pentru deschiderea a trei statii de betoane in apropierea Bucurestiului. Investitia pentru constructia efectiva a obiectivelor se ridica la cinci milioane de euro, in timp ce echipamentele de transport si pompare vor costa sase milioane de euro", a mai spus Cazan.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.