Peste 33% dintre romani nu stiu care a fost tema supusa la vot prin referendumul din 25 noiembrie, potrivit unui sondaj de opinie dat publicitatii ieri de Insomar. 66,2% dintre cei intervievati au afirmat ca tema consultarii populare, care s-a supra
Peste 33% dintre romani nu stiu care a fost tema supusa la vot prin referendumul din 25 noiembrie, potrivit unui sondaj de opinie dat publicitatii ieri de Insomar. 66,2% dintre cei intervievati au afirmat ca tema consultarii populare, care s-a suprapus peste alegerile euro-parlamentare, a fost schimbarea sistemului de vot. In schimb, 33,8% au declarat ca nu stiu, ca nu raspund ori ca tema referendumului ar fi fost „alegerea lui Basescu“ sau „alegerile europarlamentare“.

In privinta absentei de la urne, 22% dintre raspunsuri s-au referit la exprimarea unui dezacord fata de intreaga clasa politica din Romania, 17% s-au referit la lipsa de interes fata de politica, iar alte 17% dintre raspunsuri au atins problema lipsei de incredere in europarlamentarii romani. La capitolul personalitati politice, presedintele Traian Basescu conduce detasat, cu 53% dintre raspunsuri care il crediteaza cu foarte multa sau multa incredere, intr-o usoara crestere fata de luna trecuta (0,4%). Pe pozitia a doua se afla Theodor Stolojan, cu 34,3% raspunsuri favorabile, in crestere spectaculoasa fata de luna trecuta (5,4%). Pe locurile urmatoare s e afla Calin Popescu-Tariceanu - 27,5%, George Becali - 25,6%, Emil Boc - 20,5%, Mircea Geoana - 18,4%, Cosmin Gusa - 14,6%, Dan Voiculescu - 12%, Corneliu Vadim Tudor - 11,6%, Petre Roman - 11,2% si Marko Bela - 8,5%.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.