Organizatorii au avut grija sa nu existe surprize neplacute astfel incat aproape nimeni nu a marait in front. Astfel ca pedistii au votat protocolul de comasare chiar daca multi dintre ei nu au apucat sa-l vada. Initial, democratii si liberal-democra
Organizatorii au avut grija sa nu existe surprize neplacute astfel incat aproape nimeni nu a marait in front. Astfel ca pedistii au votat protocolul de comasare chiar daca multi dintre ei nu au apucat sa-l vada. Initial, democratii si liberal-democratii s-au intrunit separat. In discursurile liderilor PD s-a insistat mult pe ideea ca, desi se schimba numele, lucrurile vor ramane asa cum sunt. "Sa ne intelegem bine: cum a fost, asa va fi", a spus secretarul general Vasile Blaga, afirmatie care a starnit ropote de aplauze. Blaga a prezentat statutul noului partid accentuand faptul ca acesta garanteaza democratia interna, "dar dupa ce se ia o decizie, este disciplina".
"Un singur gand, o singura vointa"
Disciplinatii democrati au votat in unanimitate noul Statut, tot prin unanimitate fiind votat si Programul Politic. Armonia a fost tulburata de un singur rebel care s-a pronuntat impotriva protocolului de comasare. Desi acesta agita disperat mana cu care a votat impotriva, Adriean Videanu l-a ignorat declarand ca si protocolul a fost votat in unanimitate. Documentul nici macar nu a fost vazut de o mare parte a participantilor, care a trebuit sa se multumeasca cu rezumatul prezentat de Videanu. Si mai putina lume a vazut anexele la protocol, al caror continut ramane un secret bine pazit la nivelul conducerii.
In schimb, pedistii au gasit in mape un chestionar prin care erau invitati sa se pronunte asupra unor probleme precum regimul juridic al avortului, pedeapsa cu moartea, legalizarea cannabisului, a eutanasiei, casatoriilor homosexuale, pe langa chestiunile strict politice. Cercetarea sociologica se intindea pe 8 pagini si cuprindea 47 de intrebari. Intre timp, Stolojan, Stoica si Flutur isi convingeau colegii de partid de necesitatea fuziunii. "PNL a murit", a spus solemn Stoica argumentand ca PD-L este ultimul refugiu al liberalismului romanesc.
Partid mare, sala mica
Dupa o scurta pauza, cele doua Congrese s-au reunit. Sala a devenit neincapatoare, peledistii fiind nevoiti sa se buluceasca pe culoar pentru ca democratii ocupasera scaunele, semn ca in noul PD-L va fi inghesuiala mare pe scaune. Boc a tinut discursul de primire a liberal-democratilor in PD-L. "De azi nu vom mai fi doar noi si voi, vom fi doar noi", a spus Boc, asertiune care l-a facut pe un peledist plictisit ce fuma pe hol sa spuna: "De asta mi-era frica". Insa in festivismul general aratat de lideri, nici un delegat nu a indraznit sa se opuna deschis comasarii, astfel incat formarea PD-L a fost adoptata cu aceeasi infricosatoare unanimitate. In acordurile imnului "Verde inrourat" si cu noua deviza "Unirea face puterea", liderii PD-L au incercat sa joace o hora, dar fara prea mare succes din cauza fostilor peledisti, mai putin familiarizati cu imnul pedistilor. In schimb, Valeriu Stoica a deschis balul felicitarilor reciproce care s-a terminat in cateva minute, dupa care s-au dus cu totii acasa. (Adrian ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.