"Lansarea unui rachete antibalistice din Polonia ar putea fi considerata de sistemul automat al Rusiei drept lansarea unei rachete balistice, ceea ce ar putea determina un atac in replica", a declarat, la finalul saptamanii trecute generalul Iuri Bal
"Lansarea unui rachete antibalistice din Polonia ar putea fi considerata de sistemul automat al Rusiei drept lansarea unei rachete balistice, ceea ce ar putea determina un atac in replica", a declarat, la finalul saptamanii trecute generalul Iuri Baluievski, citat de Itar-Tass. Seful Statului Major al Armatei ruse a acuzat, totodata, SUA si NATO ca folosesc Tratatul Fortelor Conventionale in Europa (CFE) ca instrument pentru a exercita presiuni asupra Rusiei, solicitand Occidentului sa ia in serios moratoriul impus de Moscova in cazul documentului ce reglementeaza echilibrul militar al Continentului de la sfarsitul Razboiului Rece incoace. Interventia nu a trecut neobservata la Praga si Varsovia, oficialii cehi si polonezi denuntand avertismentul generalului rus drept "inacceptabil". In vreme ce premierul polonez, Donald Tusk, a subliniat ca "nici o declaratie de acest tip nu va influenta negocierile polono-americane" pe tema scutului antiracheta, ministrul Apararii polonez, Radoslaw Sikorski, a precizat ca Varsovia va asculta argumentele Moscovei, dar va lua propria decizie privind gazduirea sistemului de securitate american. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.