In viitorul apropiat, persoanele care sufera de insuficienta renala nu vor mai merge la spital pentru dializa. Compania americana Xcorporeal Inc. a creat un aparat de dializa portabil, care a trecut cu succes de primele teste, relateaza p


In viitorul apropiat, persoanele care sufera de insuficienta renala nu vor mai merge la spital pentru dializa. Compania americana Xcorporeal Inc. a creat un aparat de dializa portabil, care a trecut cu succes de primele teste, relateaza publicatia britanica Lancet. In prezent, bolnavii merg la spital pentru dializa, unde stau intre 4 si 12 ore, imobilizati intr-un pat. Noul aparat, numit de cercetatori "rinichi artificial portabil", functioneaza pe baza de baterii. Avantajul acestui aparat este ca bolnavul se poate misca in timp ce face dializa. Coordonatorul studiului, dr Andrew Davenport, si colegii sai de la University College London au testat "rinichiul artificial portabil" pe 8 pacienti, a caror varsta medie a fost de 52 de ani. Primele teste sunt promitatoare, arata dr Andrew Davenport.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.