Pentru prima data, cercetatorii au folosit celule stem din grasimea provenita din liposuctii, pentru remodelarea sanilor. Procedura este inca in faza de experiment, insa este promitatoare pentru milioanele de femei care au suferit interve


Pentru prima data, cercetatorii au folosit celule stem din grasimea provenita din liposuctii, pentru remodelarea sanilor. Procedura este inca in faza de experiment, insa este promitatoare pentru milioanele de femei care au suferit interventii de extirpare a nodulilor mamari. 24 de femei din Japonia au acceptat sa participe la experimentul specialistilor de la Universitatea Kyushu. Pentru remodelarea sanilor deformati, dupa extirparea unui nodul, se folosesc in prezent implanturile artificiale, care in mod normal sunt indicate in mastectomii - extirparea totala a sanului. Aceste implanturi nu reusesc sa reconstruiasca perfect sanul, insa din celulele stem se poate obtine un implant natural si de lunga durata. "La opt luni de la implantul cu celule stem, aproximativ 80% dintre paciente au fost multumite de rezultate", a declarat pentru Associated Press dr Keizo Sugimachi, coordonatorul experimentului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.