In laboratoarele Google se lucreaza la o platforma care ar putea rivaliza cu enciclopedia online Wikipedia. Inginerii din Mountain View nu vor interveni ca editori in proiectul "Knol", ci vor furniza doar infrasctructura si alte elemente ajutatoare p
In laboratoarele Google se lucreaza la o platforma care ar putea rivaliza cu enciclopedia online Wikipedia. Inginerii din Mountain View nu vor interveni ca editori in proiectul "Knol", ci vor furniza doar infrasctructura si alte elemente ajutatoare pentru pagini. Google a invitat deja diverse persoane sa scrie despre subiecte pe care le cunosc in profunzime. Avand in vedere modul de indexare a informatiei, nu tot ce este pe Interner este bine organizat si usor de descoperit, motiv pentru care Google vrea sa puna ordine in noianul continutului. "Knol" reprezinta o unitate de cunoastere - "knowledge", iar in noul proiect, informatia cautata va scoate in vedere autorii. "De fapt, knoll este o pagina web", se precizeaza pe blogul oficial Google. Oricine va putea sa aprecieze un "knoll", acesta incluzand si linkuri catre informatii suplimentare. La dorinta autorului Knol-ul poate sa cuprinda si publicitate, iar Google va imparti cu acesta (intr-un anume procent) veniturile obtinute.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.