Desi initial pusese ochii pe rolul lui Burrows, actorul a trebuit sa se multumeasca sa-l interpreteze pe agentul secret Kellerman, un criminal la costum lipsit de orice ezitari sau remuscari.

Paul Adelstein s-a prezentat in 2005 la auditii pentru unul dintre rolurile principale din „Prison Break", serialul adus pe DVD in exclusivitate in Romania de ziarul Cotidianul. Ar fi vrut sa-l joace pe Lincoln Burrows, personajul in jurul caruia este construita intriga din film, insa calitatile actoricesti nu au fost suficiente pentru rolul la care visa. Producatorii serialului aveau nevoie de cineva cu aspect de bruta care poate sa incaseze lovituri de pumn fara sa clipeasca si care sa aiba in acelasi timp „o inima", declara pentru „New York Times" la acea vreme scenaristul Paul Scheuring.

„La auditii, Paul Adelstein citea replicile lui Lincoln cu o fata grava si cu un aspect de «vai de mine». Parca jelea. Noi cautam un gen de actor stereotip, asemanator cu Robert Patrick din «Terminator 2»", isi aminteste Scheuring, argumentindu-si astfel decizia de a-l respinge. El spune insa ca directorului de distributie i-a placut actorul, motiv pentru care a hotarit sa-i mai dea o sansa. Si se pare ca a facut o alegere buna, avind in vedere ca personajul Kellerman, care initial trebuia sa aiba o aparitie de citeva episoade, a ajuns sa joace un rol esential in serial, actorul reusind sa-i dea profunzime si sa-l conecteze la public. Ca sa intre in pielea lui Kellerman, Adelstein si-a facut o documentare temeinica: a stat de vorba cu citiva agenti secreti si cu angajati ai fortelor speciale si a citit literatura de specialitate. El povestea ziaristilor de la „New York Times" ca a fost frapat de grija pentru fiecare detaliu a profesionistilor cu care a discutat si de capacitatea acestora de a improviza in situatiile in care planul initial o ia razna, abilitati pe care incearca sa le ofere personajului sau.

Paul Kellerman este ca un robot fericit ca poate sa ucida, genul de angajat care atit timp cit exista motivatia suprema - servirea patriei - executa orice ordin fara sa puna prea multe intrebari. Agentul secret o slujeste cu credinta pe vicepresedinta Statelor Unite, Carolyn Reynolds, care l-a insarcinat cu reperarea si lichidarea oricui ar putea ridica intrebari in cazul uciderii lui Terrence Staedman. Desi in general eficient, Kellerman mai da si rateuri. Cu toate acestea, este capabil sa-si pastreze singele rece in orice situatie, cu un orgoliu la fel de monstruos ca si rinjetul pe care-l afiseaza de fiecare data cind isi prinde prada. Paul Adelstein si-a inceput cariera jucind intr-o trupa de actori de teatru condusa de John Cusack. A debutat in film in 1990, cu un rol in „The Grifters", iar mai apoi a aparut in „Memoriile unei gheise" si in „Collateral". Inainte de „Prison Break", pe micile ecrane a jucat in „Lege si ordine", „Spitalul de urgenta" si, mai recent, in „Anatomia lui Grey".O noua doza dubla de „Prison Break" Vineri, 21 decembrie, DVD-ul 3 din Colectia „Prison Break", care contine episoadele 5 si 6, costa impreuna cu ziarul Cotidianul 12,9 lei. DVD-ul 4 cu episoadele 7 si 8 apare pe 11 ianuarie 2008. Paul Adelstein este solistul si chitaristul unei trupe de rock: www.cotidianul.ro/select