Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a raspuns solicitarii facute in urma cu doi ani de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), elucidand misterul privind apartenenta sau neapartenenta membrilor sai ca agent sau colabo
Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a raspuns solicitarii facute in urma cu doi ani de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), elucidand misterul privind apartenenta sau neapartenenta membrilor sai ca agent sau colaborator al Securitatii ca politie politica. Potrivit comunicatului de presa remis ieri redactiei noastre de Biroul de presa al CSM, presedintele si vicepresedintele Consiliului, magistratii Anton Pandrea si Dan Chiujdea, nu au fost agenti sau colaboratori ai Securitatii, ca politie politica. Acelasi verdict a fost dat si in cazul membrilor CSM Virgil Andreies, Lidia Barbulescu, Angela Harastasanu, Nicolae Popa, Alexandrina Ioana Radulescu, Dan Lupascu, Ana Cristina Labus, Laura Codruta Kovesi, Liviu Dascalescu, Cristian Deliorga, Gratiana Petronela Isac, Irina Zlatescu. Refe­ritor la judecatoarea Florica Bejinaru, s-a stabilit prin Decizia 255/6 iulie 2006, nedefinitiva, ca nu a fost agent sau colaborator al politiei politice comuniste. Verificarile in cazul procurorului Bogdan Licu, membru CSM cu activitate permanenta, nu au fost finalizate. Verificarile CNSAS pentru restul judecatorilor, procurorilor si al magistratilor asistenti nu au fost inca solutionate definitiv.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.