Se spune ca la Sf. Antonie nu este bine sa te rogi pentru dragoste, pentru ca s-ar putea sa ai probleme in relatie, care pot duce chiar la despartire.

Biserica Sf Antonie cel Mare, din Bucuresti, devine neincapatoare in preajma examenelor
Se spune ca la Sf. Antonie nu este bine sa te rogi pentru dragoste, pentru ca s-ar putea sa ai probleme in relatie, care pot duce chiar la despartire.

Biserica Sf Antonie cel Mare, din Bucuresti, devine neincapatoare in preajma examenelor. Lacasul religios este cunoscut ca facator de minuni in reusitele profesionale si financiare. Elevii de clasa a VIII-a si a XII-a vin la Sf. Antonie sa dea acatiste pentru reusita la teze si la Bacalaureat. Cea mai aglomerata zi este marti, cand se spune ca puterea Sfantului Antonie este maxima, deoarece se face o slujba speciala pentru slavirea acestui sfant. Cei care nu pot ajunge, totusi, martea mai au o sansa duminica. In ultima zi a saptamanii se desfasoara slujba obisnuita, dar se primesc si acatiste. In acceptia religiei ortodoxe, acatistul este o rugaminte adresata lui Dumnezeu pe o bucata de hartie. Acatistul trebuie inmanat preotului, impreuna cu o lumanare aprinsa si o suma de bani. In general se dau de la 1 leu pana la 10 lei, in functie de posibilitatile financiare ale fiecaruia. In curtea Bisericii Sf. Antonie stau, mai mereu, cateva femei batrane, care isi ofera serviciile in scrierea acatistului in schimbul unei sume modice. Acestea cunosc la perfectie procedurile si sunt de folos celor care vin pentru prima oara. Dupa ce preotul aduna primele 10 acatiste, acesta incepe sa le citeasca in biserica. Acatistele care cer raul „aproapelui“ nu sunt acceptate, decat daca se gasesc formulari acceptabile. Dintre acestea sunt recomandate „sa-i dea Dumnezeu dupa sufletul lui“ sau „indeparteaza-l Doamne pe 'X>> de mine“. Profesorii de religie spun ca, pentru indeplinirea unei dorinte, elevii trebuie sa mearga la Sf. Antonie 10 zile de marti la rand.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.