Presedintele organizatiei judetene Cluj a PSD, Ioan Rus, a demisionat, luni, din functie, demisia sa fiind deja trimisa presedintelui partidului, Mircea Geoana.

Potrivit unui comunicat remis, luni, agentiei MEDIAFAX, de PSD Cluj, in care n
Presedintele organizatiei judetene Cluj a PSD, Ioan Rus, a demisionat, luni, din functie, demisia sa fiind deja trimisa presedintelui partidului, Mircea Geoana.

Potrivit unui comunicat remis, luni, agentiei MEDIAFAX, de PSD Cluj, in care nu sunt aratate motivele demisiei lui Ioan Rus, acesta a declarat in cadrul sedintei BPJ Cluj ca va continua sa isi exercite atributiile care ii revin in calitate de vicepresedinte al PSD pentru Regiunea Nord-Vest, pentru a incerca o mai buna coordonare a activitatii partidului la nivel regional.

Purtatorul de cuvant al PSD Cluj, Ancuta Adrudan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ca un motiv al demisiei lui Rus din functia de presedinte al organizatiei judetene a PSD Cluj este legat de rezultatele nesatisfacatoare obtinute de filiala PSD Cluj la alegerile europarlamentare.

Deputatul Vasile Soporan va indeplini functia de presedinte interimar pana la convocarea conferintei pentru alegerea viitorului presedinte al PSD Cluj.

Alegerile in cadrul PSD Cluj vor fi programate in luna ianuarie 2008 pentru desemnarea unui nou presedinte.
Geoana regreta gestul "pripit" al lui Ioan Rus


Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, luni, ca a avut o discutie cu Ioan Rus si ca regreta gestul "pripit" al acestuia de a demisiona din fruntea filialei clujene, dar ca acesta ramane un membru important al conducerii centrale a partidului.

a€žCred ca s-a pripit, dar este un gest pe care l-a decis impreuna cu colegii de la Cluj si el trebuie respectat si dus la indeplinire", a mai declarat liderul PSD, aratand ca Ioan Rus, la nivel central, va ramane acelasi a€žjucator de baza in conducerea partidului".

Mircea Geoana a declarat ca decizia lui Ioan Rus a fost rezultatul analizei proprii pe care filiala din Cluj a facut-o si este o decizie care trebuie respectata.

a€žSunt convins ca implicarea sa, ca si vicepresedinte la nivel national, de coordonare a unei zone importante din Transilvania, va ramane un element de sprijin pentru echipa de conducere la nivel national", a adaugat liderul PSD.

Mircea Geoana a spus ca era la curent cu decizia lui Ioan Rus si ca a incercat sa il convinga sa nu faca acest gest.

Presedintele PSD a mai spus ca decizia lui Rus a avut la baza si unele a€žmotive personale", pentru ca a avut o perioada mai dificila la nivel personal, a fost si "o boala foarte grea si lunga care l-a afectat".

a€žCred ca este bine ca, din acest punct de vedere, va putea sa isi dedice mai mult timp si energie functiei de la nivel national", a mai spus Geoana.

Referitor la rezultatele interne ale organizatiilor, Mircea Geoana a spus ca a€žeste libertatea oricarei organizatii de a-si face propria evaluare dupa rezultatele de la europarlamentare", declarandu-se convins ca filiala Cluj va gasi cea mai buna solutie pentru asigurarea conducerii judetene a PSD.

Intrebat daca are garantia ca Ioan Rus va ramane membru al conducerii PSD si ca nu va demisiona si din aceasta functie, Mircea Geoana a spus ca este convins de acest lucru, precizand ca a€žeste vorba de un gest de autoevaluare".

Intrebat daca ar avea ceva sa ii reproseze lui Rus, Geoana a spus: a€žNu, este un coleg bun si noi am avut partea noastra de discutie cu privire la intocmirea listei pentru PE. Ioan Rus ramane un politician extrem de valoros".

Geoana a mentionat ca acest proces de evaluare a rezultatelor euroalegerilor, la nivel national, a luat sfarsit in acest week-end, si fiecare organizatie are obligatia de a prezenta propuneri catre conducerea partidului.

a€žAm decis ca acest lucru sa continue pana la 15 ianuarie, pentru ca este un lucru complex, profund, urmand ca imediat dupa aceea sa ne pregatim pentru locale si sa gasim candidatii cei mai buni pentru aceste alegeri din 2008", a spus Geoana.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.