Completul de noua judecatori al instantei supreme a mentinut ieri hotararea de cercetare in libertate a procurorilor Gheorghe Dumitru, Eugen Cojocaru si a notarului Gheorghe Bucur, acuzati ca ar fi dat mita in schimbul subiectelor de examen pentru po
Completul de noua judecatori al instantei supreme a mentinut ieri hotararea de cercetare in libertate a procurorilor Gheorghe Dumitru, Eugen Cojocaru si a notarului Gheorghe Bucur, acuzati ca ar fi dat mita in schimbul subiectelor de examen pentru posturile de conducere in parchete. Pe numele celor trei inculpati a fost pastrata interdictia de a parasi tara, in cazul lui Dumitru si al lui Bucur pentru 29 de zile, iar in cazul lui Cojocaru pentru 30 de zile.


PROBE LIPSÃ…. In cursul dezbaterilor, avocatii apararii au sustinut ca procurorii anticoruptie nu au nici o proba care sa demonstreze ca procurorul Gheorghe Dumitru i-ar fi dat lui Eugen Cojocaru 15.000 de euro prin intermediul notarului Bucur. "Exista interceptari si filaje care au retinut doar discutii, vorbe, care nu intra insa in ilicitul penal", au pledat aparatorii. Ei au sustinut, de asemenea, ca dovezile au fost stranse de anchetatori in faza actelor premergatoare urmaririi penale, motiv pentru care ele nu pot sta la baza arestarii preventive.


VORBÃ… BUNÃ…. Notarul Gheorghe Bucur a recunoscut ieri ca a incercat sa puna "o pila", sub forma unei vorbe bune, pentru ca Gheorghe Dumitru sa obtina postul de sef al Parchetului Curtii de Apel Pitesti, dar a negat ca ar fi mijlocit vreo fapta de coruptie. "Nu stiam ca s-au schimbat modalitatile de obtinere a posturilor de conducere in parchete, ca exista proceduri, examen, subiecte. Stiam ca o pila este binevenita pentru sprijinirea unui candidat. Am dat telefon unui fost coleg din CSM, procurorul Cristian Deliorga, dar acesta nu era in tara. El mi-a spus ca exista o comisie formata din procurori si cadre didactice. Daca stiam de la inceput ca s-au schimbat procedurile nu mai discutam despre nici o pila", a povestit fostul judecator si membru al CSM Gheorghe Bucur.

 
DOAR "O PILÃ…"
"Nu stiam ca s-au schimbat modalitatile de obtinere a posturilor de conducere in parchete, ca exista proceduri, examen, subiecte. Stiam ca o pila este binevenita pentru sprijinirea unui candidat"
Gheorghe Bucur - judecator, membru CSM


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.