Imi cer tot felul de domni si domnite pe forum sa fiu impersonal, cadorisindu-ma cu grele epitete. Spre exemplu: sa fiu obiectiv si sa analizez „la rece" felul in care nomenclatura pesedista organizeaza licitatii de partid pentru vilele de protocol.

Hotii ne cer, prin interpusi, sa ne fie rusine alora care le zicem pe nume. Vreau sa-i asigur pe bunii mei agresori ca voi fi subiectiv si voi spune cit pot, si oriunde am prilejul, ca liberalii (ca sa dau un exemplu drag mie, intrucit i-am votat de la infiintare) isi bat joc de legalitate, de moralitatea publica si voteaza in cirdasie transliberala. De ce sa fiu impersonal, cind ei voteaza interesele imobiliare pesediste cit se poate de personal? O sa mi se spuna din nou ca aleg exemple doar dintr-o parte a esichierului, si din cealalta nu. Adica tin partea inculturii Elenei Udrea si defavorizez cultura politica a domnului Balaceanu-Stolnici. Sau o critic pe doamna Norica Nicolai, care asa de bine rosteste frazele in care sustine toate abuzurile, jocurile, culisele.

Ca nu sint alaturi de luciditatea politica plina de avint ludic, de tineresti si memorabile comparatii cu iz de metafora ale domnului Crin Antonescu. O sa mi se spuna ca stau alaturi de securistul Silvian Ionescu de la PD, ca tin partea baronului translocal Frunzaverde, ca rid gros si particip la construirea dictaturii multilateral dezvoltate a basescianismului istoric. Degeaba spun ca eu nu le am lor grija. Nu sint obiectiv! Ei, iata va spun ca nici nu voi fi, atita vreme cit niste demagogi de duzina compromit valorile politice liberale. Care sint ale oricui altcuiva, dar nu ale lor! Ce are a face idealul liberal al unei societati competitionale cu domnul Remes, si Bogdan Olteanu, si Chiuariu, si Fenechiu, si liberalul peremist nu stiu care. Nu o sa-i iert pentru ce au facut din liberalism cita vreme voi avea un loc unde sa scriu. Asadar, doamne si domni electori, liberalii au votat sa dea case de protocol criptocomunistilor cot la cot cu social democratii care au grija de popor, cu UDMR care are grija de unguri, cu PC care plinge pe umarul pensionarilor, cu PRM care ne apara de UDMR. In deplina obiectivitate impersonala spun din acest colt de pagina: alegatori, nu-i mai votati pe acesti demagogi neobrazati !

Daniel Vighi este scriitor si profesor la Universitatea de Vest din Timisoara