Cand cauti un cadou pentru cel mic, nu trebuie sa tii cont de ultima moda in materie de jucarii, spun expertii. "Este impotant sa alegi o jucarie care dezvolta imaginatia, creativitatea si care sa fie usor de manipulat. Daca jucaria este statica si n
Cand cauti un cadou pentru cel mic, nu trebuie sa tii cont de ultima moda in materie de jucarii, spun expertii. "Este impotant sa alegi o jucarie care dezvolta imaginatia, creativitatea si care sa fie usor de manipulat. Daca jucaria este statica si nu tine seama de aceste criterii, are toate sansele sa ramana uitata intr-un colt al camerei", a precizat pentru Health Day profesorul de terapie ocupationala Roger Ideishi, de la Universitatea de Stiinte din Philadelphia, SUA. Deseori, parintii sunt tentati sa cumpere jucarii la moda. Desi sunt noi si par interesante, aceste jucarii nu sunt intotdeauna cele mai potrivite pentru dezvoltarea cognitiva si emotionala a copilului, avertizeaza expertii. "Cand alegeti o jucarie, luati in seama si interesele copilului. Cuburile modulare dezvolta functia motorie si creativitatea. Jocurile video care dezvolta activitatea intelectuala sunt de asemenea o buna alegere. Bicicletele sau orice alt echipament sportiv vor mentine micutul in forma", mai spune profesorul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.