Handbalul feminin romanesc a ratat, aseara, la Paris, posibilitatea de a obtine primele medalii de bronz din istoria participarilor sale la turneele finale mondiale, dupa ce tricolorele pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au pierdut finala m
Handbalul feminin romanesc a ratat, aseara, la Paris, posibilitatea de a obtine primele medalii de bronz din istoria participarilor sale la turneele finale mondiale, dupa ce tricolorele pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au pierdut finala mica in fata Germaniei. La capatul unui meci de cosmar, in care Romania a condus la o diferenta de sapte goluri dupa primele 30 de minute de joc, Germania a reusit sa recupereze terenul pierdut si sa intre in prelungiri, unde s-a impus pe final, cu 36-35, si cu largul concurs al arbitrilor. In ciuda gustului amar al infrangerii, Romania ramane, insa, cu satisfactia clasarii pe locul al patrulea, pozitie care-i asigura automat si organizarea unuia dintre cele trei turnee de calificare la JO 2008.
Spulberate de puternica si valoroasa echipa a Rusiei in semifinalele turneului final mondial din Franta, cu un incredibil 30-20, handbalistele noastre au strans din dinti si au incercat, aseara, la Paris, sa intre pentru prima data in posesia medaliilor de bronz. Din pacate, la capatul unei partide dramatice, tricolorele pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au cedat in fata Germaniei, in prelungiri, cu 35-36, dupa ce la pauza conduceau cu 18-11! Incomodata vizibil si de un arbitraj ostil, pe care antrenorul Tadici l-a catalogat la final drept "un jaf ordinar", Romania a pierdut, astfel, sansa de a urca din nou pe podiumul mondial, dupa ce la editia precedenta a obtinut medaliile de argint.
Mustruluite serios dupa evolutia modesta din semifinala cu Rusia, jucatoarele noastre au inceput extrem de decise partida de aseara si s-au instalat la conducere inca din primele minute. Cu o defensiva perfecta, in care a excelat din nou portarul Luminita Hutupan-Dinu, si cu o ofensiva fara cusur, unde Meirosu (12 goluri) a fost de neoprit, Romania s-a distantat pe tabela si la sapte goluri si parea ca va intra in posesia bronzului mult dorit. Din pacate, la revenirea de la vestiare, tricolorele sunt de nerecunoscut si se intrec in greseli, iar Germania nu rateaza ocazia de a egala situatia pe tabela: 19-19, in min. 41. Meirosu, Maier (9), Galca (7) si Hutupan au o noua zvacnire de orgoliu si aduc Romaniei un nou avantaj de patru goluri, 24-20 si 28-24, dar adversarele nu cedeaza si se apropie amenintator cu doua minute inainte de final, 32-31. Debutanta Ada Nechita rateaza nepermis de pe semicerc, Lecusanu forteaza in atac, iar Germania obtine posibilitatea de a intra in prelungiri, sansa pe care Baumbach (8) n-o iroseste si inscrie cu opt secunde inainte de final, 32-32. Din nou prelungiri istovitoare, ca in deja celebrul meci cu Franta din sferturile de finala, numai ca, de aceasta data, tricolorele cedeaza psihic si fizic, facandu-ne sa regretam din nou absentele de marca din lotul nostru, accidentatele Varzaru si Elisei-Ardean, precum si suspendata Amariei-Lungu. Suspansul se mentine pana in ultimul minut al prelungirilor, Krause (6) rateaza o lovitura de la 7 metri, dar tot ea recupereaza mingea si o pacaleste pe Hutupan-Dinu, marcand pentru 36-35. Aflata in criza de timp, Romania rateaza ultimul atac si implicit medaliile de bronz, spre disperarea delegatiei noastre, dar si antrenorului Gheorghe Tadici, care a rabufnit: "A fost un jaf ordinar! Arbitrii au facut farmacie cu noi si au inchis ochii de multe ori in favoarea Germaniei. Nu trebuie sa ne mai ascundem si sa ne fie frica de jocurile IHF."
Trecand peste tristetea esecului din finala mica, sa mentionam ca Romania a obtinut dreptul de a organiza unul dintre cele trei turnee de calificare la JO 2008, urmand sa faca parte dintr-o grupa in care se vor regasi Angola, invingatoare in meciul pentru locurile 7-8, in fata Ungariei, cu 37-36, dar si Japonia si Croatia. In cazul in care Angola va deveni campioana Africii anul viitor, grupa noastra vor aparea Ungaria, Japonia si Polonia. Reamintim ca primele doua echipe din topurile ultimelor trei turnee preolimpice vor obtine calificarea la JO 2008.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.