Termenul pentru incheierea unui acord cu companiile care vor fi selectate pentru constructia reactoarelor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda, stabilit initial pentru 31 ianuarie 2008, ar putea fi prelungit, a declarat directorul general a
Termenul pentru incheierea unui acord cu companiile care vor fi selectate pentru constructia reactoarelor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda, stabilit initial pentru 31 ianuarie 2008, ar putea fi prelungit, a declarat directorul general al Nuclearelectrica, Teodor Chirica. „Am putea cere conducerii Ministerului Economiei si Finantelor o pasuire, dar nu spectaculoasa, pentru ca ne intereseaza securitatea proiectului“, a afirmat Chirica la Bazna, in judetul Sibiu. Potrivit Mediafax, Chirica a mai spus ca Nuclearelectrica estimeaza ca va avea anul viitor o productie de 10,1 TWh, echivalentul a 1,1 miliarde de lei, si ca o parte a personalului calificat al centralei a parasit compania, preferand locuri de munca in strainatate.

Companiile care vor construi reactoarele nucleare 3 si 4 ale centralei de la Cernavoda ar urma sa fie selectate, potrivit calendarului initial, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2008.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.