Consiliul Bursei de Valori Bucuresti va discuta in sedinta de maine unificarea functiilor de presedinte si de director general si reducerea numarului membrilor, transmite Mediafax.
Daca actionarii vor fi de acord cu modificarile actului constitu
Consiliul Bursei de Valori Bucuresti va discuta in sedinta de maine unificarea functiilor de presedinte si de director general si reducerea numarului membrilor, transmite Mediafax.
Daca actionarii vor fi de acord cu modificarile actului constitutiv, consiliul Bursei va fi format din sapte membri, fata de noua in prezent, presedintele va putea fi si director general, iar persoanele nominalizate pentru postul de administrator va trebui sa depuna o declaratie privind colaborarea cu securitatea.
In cazul in care actionarii vor aproba, in AGA Extraordinara, reducerea numarului de administratori, in AGA Ordinara, convocata tot pentru maine, vor lua in discutie revocarea unor administratori in exercitiu, precum si numirea altor persoane, pe durata ramasa a mandatului de doi ani, pentru completarea Consiliului.
Persoanele nominalizate pentru postul de administrator al BVB au obligatia sa depuna la societate sau sa prezinte in fata Adunarii Generale, anterior numirii, o declaratie privind colaborarea cu securitatea, autentificata la notariat.
Totodata, posibilii administratori ai BVB trebuie sa depuna si o declaratie privind "activitatile relevante" in care sunt implicati.
In cazul in care actul constitutiv al BVB va fi modificat de actionari in AGA Extraordinara, in sensul ca presedintele Consiliului va putea sa fie si director general, ulterior, in AGA Ordinara, va fi supusa aprobarii desemnarea directorului general in exercitiu drept presedinte al Consiliului Bursei si administrator.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.