In premiera nationala, RadioLynx.ro va transmite live pe internet, spectacolul "Copilul din spatele ochilor", de Nava Semel, luni, 17 decembrie, laora 19:30.
PLEDOARIE PENTRU VIATA. Povestea unei mame israeliane care are grija de fiul e
In premiera nationala, RadioLynx.ro va transmite live pe internet, spectacolul "Copilul din spatele ochilor", de Nava Semel, luni, 17 decembrie, laora 19:30.
PLEDOARIE PENTRU VIATA. Povestea unei mame israeliane care are grija de fiul ei, atins de Sindromul Down, si pe care incearca din rasputeri sa-l protejeze de greutatile care-l asteapta, este propunerea teatrala pe care Asociatia Femeilor din Teatru "IF.../ DACAa€¦/ Pentru femei.", Centrul de Proiecte Culturale ARCUB al Primariei Capitalei, Asociatia "Provita pentru nascuti si nenascuti", Bucuresti si RadioLynx.ro, o lanseaza publicului luni 17 decembrie, de la ora 19.30, la Teatrul Nottara din Bucuresti, sala George Constantin. "Prin bunatate, generozitate, iubire poti castiga chiar nemurirea. Multumesc tuturor prietenilor care au inteles ca sprijinind un gand ca acesta, sprijina echilibrul atat de fragil al vietii", a spus Actrita Gabriela Popescu, cucerita de intelesul sensibil al acestui demers artistic, prezent cu succes la inceputul acestei luni si la festivalul UniDrama de la Targu Mures, gazduit de spatiul atat de special al Teatrului 74. Spectacolul Lianei Ceterchi ne ia de mana intr-o calatorie a vietii, in sanul unei familii care se lupta cu durerea, cu ignoranta si cu temerile, de-a lungul piesei, copilul "handicapat", protejatul, devenind chiar el sursa iubirii din care toti membrii familiei se vor adapa. In fapt, el este cel care-i invata pe toti ceilalti un nou sens al cuvintelor "bucuria de a trai". "In scrierile mele ma surprind din nou si din nou aplecata asupra copiilor", declara autoarei piesei, Nava Semel. "Felul in care ei observa lumea ciudata si infricosatoare a celor mari, incercand sa gaseasca un inteles sub amenintarile si sub umbrele ei. Adultii de asemenea observa sufletul copilului; adeseori ei insa nu realizeaza singuratatea lui si sentimentul de a fi diferit". INTELESUL SENSIBIL. Cu o istorie de peste 20 de ani si pusa in scena pana in momentul de fata in 11 tari, piesa a primit recent in Israel, un premiu in urma celor peste 1000 de reprezentatii ce au avut deja loc. Astfel "The Guardian" relateaza despre text: "nu e vorba aici despre nici o politica... Aceasta piesa este un semn care aduce aminte ca mamele, indiferent de convingerile lor politice, religioase, nationale isi iubesc fii. Un mesaj ce merita sa fie ascultat. [a€¦] Ofera o buna cunoastere a lumii unui copil, prin mama sa". Atingerea umana, cautand disperata caldura si intelegere. Acestea sunt teme universale, dar sunt si lucruri pe care fiecare le-a invatat cu umilinta. Caci, de 20 de ani, piesa si-a gasit drumul spre inimile atator oameni in tari atat de diferite. Dar mai multe sunt lucrurile care ne unesc, decat cele care ne despart. Iar "Copilul din spatele ochilor" o demonstreaza cu neasemuita eleganta si sensibilitate. Autoarea, prezenta la premiera bucuresteana, a scris astfel despre montarea romaneasca a piesei sale: . "Copilul din spatele ochilor". O pledoarie pentru viata!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.