Democratii lui Emil Boc se feresc sa-i ofere lui Theodor Stolojan prea multe pårghii de putere in noul PD-L. Postul de presedinte executiv, dorit de Stolojan, va fi cuprins in statutul PD-L, insa acesta va ramåne vacant påna in 200
Democratii lui Emil Boc se feresc sa-i ofere lui Theodor Stolojan prea multe pårghii de putere in noul PD-L. Postul de presedinte executiv, dorit de Stolojan, va fi cuprins in statutul PD-L, insa acesta va ramåne vacant påna in 2009.

Cu toate acestea, dupa multe runde de negocieri, cele doua partide au ajuns la un compromis. Theodor Stolojan si Adriean Videanu vor fi amandoi prim-vicepresedinti ai PD-L pana in 2009. Pe de alta parte, potrivit statutului noului partid, forurile de conducere ale Partidului Democrat-Liberal sunt organizate la fel ca si cele ale democratilor, reprezentantii celor doua formatiuni recunoscand cu cateva zile in urma ca in statutul noii formatiuni au fost preluate in cea mai mare parte prevederile din cel al PD, informeaza NewsIn. Astfel, cea mai importanta structura va fi Conventia Nationala (Congresul), aceasta fiind cea in care se aleg membrii Biroului Permanent National. Urmatoarea structura ca importanta este Consiliul National de Coordonare, care conduce formatiunea in perioadele de dintre Conventiile Nationale. Conferinta Nationala An uala (CNA) este reuniunea consacrata analizei activitatii partidului desfasurata in ultimele 12 luni, precum si proiectarii actiunii politice a partidului pentru urmatoarele 12 luni. La fel ca in statutul PD, Colegiul Director al PD-L se va intruni lunar sau de cate ori este nevoie, convocat de presedinte sau jumatate plus unu dintre membrii Biroului Permanent National sau jumatate plus unu dintre presedintii Birourilor Permanente Judetene. Potrivit statutului partidului, saptamanal se va intruni Biroul Permanent National al PD-L din care vor face parte: presedintele partidului, presedintele executiv al partidului, secretarul general, 10 vicepresedinti, 14 secretari executivi, liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputatilor si Senat, presedintii organizatiilor interne la nivel national. De asemenea, la BPN participa de drept, presedintii Comisiei Nationale pentru Statut, Etica si Litigii (CNSEL) si Comisiei Nationale de Revizie si Control (CNRC) si ministrii in exercitiu. Aceste prevederi vor intra in vigoare dupa alegerile din 2010. Candidaturile pentru functiile de presedinte si presedinte executiv ai Partidului Democrat-Liberal se depun ca urmare a prezentarii unui proiect de motiune.

Structura de conducere, negociata
Conducerea noului partid, care va functiona pana in 2009, cand se va organiza primul congres pentru alegeri interne, va fi compusa, la cel mai inalt nivel, din 29 de membri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.