PULSUL MEDICINEI
Se zguduie blocurile in zorii zilei de cascadele de tuse insumate la fiecare etaj din tusea fumatorilor. Medicii spun ca e o tuse ce realizeaza o minima igiena a aparatului respirator, unde peste noapte se depun secretii si mazga din fumul tigarilor.

Pe altii ii apuca tusea in timpul unor concerte si nu se mai aude violonistul de tusitul cate unui spectator. Culmea, rapid din "solidaritate" incep sa tuseasca zeci de oameni din sala Ateneului. Unii au un simulacru de tuse, de fapt isi dreg vocea, dar e vorba tot de o curatare a zonei respiratorii.

Iar alti oameni se plimba toata noaptea prin casa, fiindca nu pot sa se culce din pricina unui anume tusit provocat de intoarcerea pe contrasens a secretiilor si continutului din stomac. De fapt, care sunt cauzele tusitului? Tusea este o expulzare a secretiilor din arborele respirator, din hipofaringe si laringe. Tusea poate fi acuta si trece peste cateva zile, disparand o data cu fenomenele inflamatorii.

Dar tusea poate deveni cronica. Tusea cronica are cauze in nas, gat si urechi, cauze in trahee si bronsii si cauze in plamani.