Romexpo va incepe anul viitor constructia a doua pavilioane expozitionale de cate 16.000 mp fiecare pentru realizarea carora va investi 20 de milioane de euro.


Conducerea Romexpo are ambitii mari pentru 2008. "Vom incepe in februarie
Romexpo va incepe anul viitor constructia a doua pavilioane expozitionale de cate 16.000 mp fiecare pentru realizarea carora va investi 20 de milioane de euro.


Conducerea Romexpo are ambitii mari pentru 2008. "Vom incepe in februarie constructia a doua pavilioane expozitionale de cate 16.000 de mp fiecare", a declarat George Cojocaru, presedinte, director general Romexpo. Constructiile vor fi ridicate la intrarea in complex, pe partea stanga, in sensul de mers catre pavilionul central, si vor fi dotate cu toate facilitatile necesare unui centru expozitional modern. "Vor avea aer conditionat, sali de conferinte de 400 de locuri, inclusiv tunel subteran pentru evacuare in cazul unei catastrofe", a explicat George Cojocaru. Noile pavilioanele expozitionale vor fi gata in martie 2009.


FONDURI. Banii necesari constructiei, circa 20 de milioane de euro, sunt prinsi deja in planul de dezvoltare, care va fi finantat in mare parte din fonduri proprii, dar si din imprumuturi bancare. Romexpo s-a angajat fata de actionari sa mentina dividendele la nivelul anului trecut, in conditiile unui profit brut estimat la circa 7,5 milioane de euro. Tot anul viitor, Romexpo intentioneaza sa-si mareasca numarul locurilor de parcare prin constructia unor parcaje supraetajate construite in parteneriate cu firme private.


STABILITATE. Dezvoltarea complexului va depinde foarte mult de ce se va intampla la Camera de Comert a Romaniei, respectiv la Camera Bucuresti, actionarii principali ai Romexpo. "Traiesc sentimentul omului caruia nu-i este indiferent ce se va intampla la Camera Romaniei, unde sper sa invinga intelepciunea si ratiunea, pentru ca aceasta institutie sa-si refaca imaginea", a precizat Cojocaru. Camera de Comert si Industrie a Romaniei a fost implicata in procese repetate, declansate de Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert Iasi, care doreste sa preia sefia CCIR pentru a pune mana pe Romexpo.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.