Dosarul mortii Roxanei Iakab, fetita disparuta in urma cu un an din Hoghiz, e ca un puzzle. O imagine din bucatele, in care anchetatorii au fortat piesele pentru ca nu le-au nimerit ordinea. Procurorul Martian Aldea se pregateste sa inchida cazul, de
Dosarul mortii Roxanei Iakab, fetita disparuta in urma cu un an din Hoghiz, e ca un puzzle. O imagine din bucatele, in care anchetatorii au fortat piesele pentru ca nu le-au nimerit ordinea. Procurorul Martian Aldea se pregateste sa inchida cazul, desi recunoaste ca mai are inca multe intrebari fara raspuns.


Roxana Iakab (4 ani si 11 luni) a disparut la 4 noiembrie 2006 din Hoghiz, judetul Brasov. Cinci luni mai tarziu a fost gasita moarta intr-un grajd aflat la 700 de metri de casa. Procurorul Martian Aldea se ocupa de ancheta care ar trebui sa elucideze misterul mortii fetitei. A preluat cazul la 7 noiembrie 2006.


Jurnalul National: Atunci, in primele zile, care au fost principalele dvs. ipoteze de lucru?Martian Aldea: Principala ipoteza de lucru a fost o eventuala rapire. Putea sa fie o razbunare fata de parinti...


Printre cei banuiti de rapirea Roxanei s-a aflat si tatal ei. S-au facut niste comisii rogatorii in Germania... Care au fost rezultatele?Nici un rezultat. Nu s-a dovedit ca tatal ar fi fost implicat in ceva ilegal pe teritoriul Germaniei.


Ati primit rezultatele raportului de expertiza medico-legala asupra cadavrului Roxanei. La ce concluzie au ajuns expertii de la INML? Fata de starea cadavrului, gasit dupa cinci luni de la disparitie, si datorita starii avansate de putrefactie, distructii tisulare, lipsa de organe, lipsa membru drept, nu s-au putut face aprecieri concrete referitor la cauza decesului si s-a mers tot pe ipoteza mortii prin frig - o eventuala hipotermie. Indiciile sunt extrem de clare. La nivel de "Mina Minovici" s-a examinat ceea ce a mai ramas din corp. Nu s-au constatat fracturi, leziuni la nivelul oaselor. Organele genitale s-au pastrat, oarecum, prin mumificare. Cele externe. S-a confirmat si la "Mina Minovici", ca fetita nu a fost supusa unui viol sau vreunei alte agresiuni sexuale.


Va ajuta aceste concluzii in ancheta?Pai, fata de aceste concluzii, in momentul de fata nu am nici un indiciu si nici nu pot stabili ca moartea s-ar fi putut datora savarsirii unei fapte prevazute de legea penala. Caile normale de ancheta s-au cam epuizat...


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.