"Ah, gloria, trista marfa! Costa mult si nu dureaza", spunea Balzac. Ei bine, comisari europeni, europarlamentari, inalti functionari ai Comisiei Europene pot gusta din gloria... placintei dobrogene, chiar la Bruxelles.

Intre 20 si 24 dec
"Ah, gloria, trista marfa! Costa mult si nu dureaza", spunea Balzac. Ei bine, comisari europeni, europarlamentari, inalti functionari ai Comisiei Europene pot gusta din gloria... placintei dobrogene, chiar la Bruxelles.

Intre 20 si 24 decembrie, cu ocazia sarbatorilor de Craciun si a implinirii unui an de la intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, la Bruxelles se desfasoara o editie speciala Callatis Euro Tour. Incepand cu ora 12:30, la sediul Comisiei Berlaymont, reprezentantele gospodinelor din Mangalia (Eufrosina Pana, Giorgeta Jitarasu, Luminita Martinescu, Alexandrina Buzea, Nachie Abdula, Beltis Omer) vor prepara peste 1.000 de placinte dobrogene. La acest festival sunt invitati comisari europeni, europarlamentari, inalti functionari ai Comisiei Europene.


LA RÅZBOI INAPOI. Va fi asadar o lectie de gastronomie nationala in cadru european, cu care sigur nu vom da gres! Pentru ca la "cele ale gurii" ne pricepem, chiar si cand acestea nu sunt doar vorbe. Vinul romanesc nu va lipsi nici el de la petrecerea ce se va incinge in centrul orasului Bruxelles, langa biserica Sfanta Caterina. In acest cadru festiv se vor desemna candidatii din Belgia pentru faza finala a competitiei "Personalitatea anului" de la Festivalul Callatis 2008, din Mangalia. La Bruxelles, vor concura pentru finala personalitati ale diasporei romane din Belgia, precum si personalitati de origine belgiana care au contribuit la o imagine pozitiva a Romaniei in lume.  


Evenimentul este organizat de Arthis Bruxelles (La Maison Culturelle Belgo-Roumaine), Clubul Femina al Fundatiei Callatis a€˜98 si Asociatia Pro Familia, cu sprijinul Primariei Municipiului Mangalia, al primariei din Bruxelles si al Reprezentantei Romaniei la Uniunea Europeana.  
Sponsori inimosi: Electro Daniella Impex, Hotel Plaza Bruxelles si Winda€™94.
Politicienii nu vor rezista tentatiei de a da curs invitatiei: "Hai la placinte!".
Vorba aceea, "la placinte inainte, la razboi inapoi"...


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.