ARGENTINA. Fostul international Diego Simone a fost numit in functia de antrenor al echipei River Plate, in locul lui Daniel Passarella, care a demisio­nat in luna noiembrie. El a semnat un contract pe un an, cu optiune de prelungire, ava
ARGENTINA. Fostul international Diego Simone a fost numit in functia de antrenor al echipei River Plate, in locul lui Daniel Passarella, care a demisio­nat in luna noiembrie. El a semnat un contract pe un an, cu optiune de prelungire, avand ca obiectiv adu­cerea echipei in fruntea clasamentului, dupa ce in acest sezon a ocupat locul 14. Simone a mai antrenat pe Racing Club si Estudiantes, iar ca jucator a activat la FC Sevilla, Atletico Madrid, Inter Milano si Lazio Roma.   FIFA. Forul fotbalistic mondial a lansat un program de formare a arbitrilor la toate nivelurile, pentru care va aloca 40 de milioane de dolari, a anuntat presedintele Joseph Blatter (foto). 30 de milioane de dolari vor fi investiti in programe pentru formarea arbitrilor la nivelul federatiilor nationale, iar restul pentru pregatirea arbitrilor in ve­derea Cupei Mondiale din 2010, din Africa de Sud, si pentru promovarea arbitrajului profesionist.   OLIMPISM. Coreea de Nord, una dintre cele mai izolate tari din lume, a semnat un acord prin care accepta ca Flacara Olimpica sa treaca pe teritoriul sau in drum spre Beijing, gazda JO de vara din 2008. Flacara va fi aprinsa, potrivit traditiei, la Olympia (Grecia), la 25 martie, si va trece prin 22 de orase de pe cinci continente. Ea va ajunge la Phenian, capitala Coreei de Nord, la 28 aprilie.   INOT. Cu prilejul CE in bazin scurt de la Debrecen, stafeta feminina a Germaniei a stabilit un nou record mondial in proba de 4x50 m mixt, fiind inregistrata cu timpul de un minut, 47 de secunde si 44 de sutimi. Un alt record al lumii s-a consemnat in proba de 50 m spate, castigata de croata Sanja Jovanovici in 26 de secunde si 83 de sutimi.   ANGLIA. Noul selectioner al Angliei, Fabio Capello (foto), va castiga 23,6 milioane de euro din contractul semnat cu fe­deratia de la Londra, daca va obtine titlul mondial in 2010. Acordul se intinde pe doi ani si jumatate, salariul anual fiind de 5,5 milioane de euro, insa tehnicianul are garantata o marire de 695.000 de euro pentru fiecare sezon care va urma. "Voi castiga Cupa Mondiala. Daca nu as fi crezut asta, nu as fi acceptat postul. As fi continuat sa joc golf", a declarat Capello, care este asteptat astazi la Londra.   TENIS. Americanca Chris Evert, fosta numarul 1 mondial si castigatoare a 18 turnee de Grand Slam, si-a anuntat logodna cu jucatorul australian de golf Greg Norman. In varsta de 52 de ani, ca si Norman, Chris Evert a fost casatorita de doua ori cu tenismanul britanic John Lloyd si cu schiorul american Andy Mill.   FRANTA. Franck Ribery, jucator la Bayern München, a fost desemnat cel mai bun fotbalist francez al anului 2007 de catre publicatia France Football. El a fost urmat de Thierry Henry (Barcelona), castigatorul din ultimii patru ani, Karim Benzema (Lyon), Florent Malouda (Chelsea), Eric Abidal (Barcelona), Samir Nasri (Marseille) si de Claude Makelele (Chelsea).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.