Misterul copiilor abandonati in gara Videle este departe de a fi elucidat. In orasul in care au fost ei gasiti, nimeni nu stie de unde au aparut. Asistentii sociali din Ilfov, care i-au adus la poarta unui centru de plasament din Domnesti, nu stiu n
Misterul copiilor abandonati in gara Videle este departe de a fi elucidat. In orasul in care au fost ei gasiti, nimeni nu stie de unde au aparut. Asistentii sociali din Ilfov, care i-au adus la poarta unui centru de plasament din Domnesti, nu stiu nici ei nimic. Nu s-a facut niciun fel de ancheta sociala, iar politia nu a fost anuntata despre disparitie. Investigatiile „Gardianul“ au avut darul sa scoata din amorteala autoritatile.

In Videle, localitatea in care zilele trecute au fost gasiti trei micuti abandonati, nimeni nu stie de unde au aparut acestia. Minorii au båntuit cåteva zile pe cåmpurile din preajma garii din orase, dupa care au fost dusi in Domnesti, la un centru privat. Asistentii sociali de la Primaria Videle spun ca nu exista decåt o familie cu numele de Petrache in oras, iar aceasta are numai un copil.

Angajatii de la Primaria Videle ne-au povestit ca o femeie a venit aici cu ceva timp in urma si a cerut ajutor, pentru ca nu putea sa-si intretina copiii. Povestea femeii se aseamana foarte mult cu spusele celor 3 copii. Sotul ei murise si nu avea unde sa stea, pentru ca fusese data afara si din casa parintilor ei, unde locuise pana atunci. Femeia era din Galateni, iar asistentii sociali din primarie au indreptat-o catre Protectia Copilului Alexandria, institutie la care femeia nu a mai apelat. Asemanarile dintre povestea femeii si cea spusa de cei mici ne-au determinat sa mergem in Galateni, o comuna din apropierea orasului Videle, pentru a o cauta pe femeie. Drumul relativ lung ne-a facut sa ne indoim ca trei copiii, unul de 9 ani, altul de 6 si celalalt de 2 ani, au reusit sa ajunga singuri pana la Videle. Singura modalitate ar fi fost sa fi luat trenul sau sa-i fi luat cineva cu caruta. Numai ca in comuna nimeni nu a auzit de vreo familie cu numele de Petrache si nici de cei trei copii. Ar fi fost practic imposibil ca cei mici sa fi provenit de aici, fara ca vreun copil, batran, profesor sau angajat al primariei sa nu stie de ei. Cu alte cuvinte, ori femeia i-a mintit pe cei de la Primaria Videle, ori asistentii sociali ne-au oferit o pista falsa.

Au trecut prin Videle nedepistati
Angajatii Primariei Videle ne-au primit pregatiti cu un print dupa articolul din ziarul nostru de ieri si ne-au garantat ca cei trei copii nu sunt din acest oras. Nici vecinii lor, de la Politia Oraseneasca, nu au auzit de acest caz si ne-au indrumat catre Politia TF (Transpoturi Ferate). Seful de post ne-a declarat ca niciun angajat al politiei nu a gasit vreun copil in gara sau in preajma acesteia, ceea ce adanceste si mai rau misterul provenientei celor trei copii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.