Romania - Germania : 35-36
Cu Luminita Dinu in forma si cu un atac agresiv, elevele lui Gheorghe Tadici au condus ostilitatile in prima repriza distantandu-se pe tabela de marcaj la 7 puncte. Jocul primei reprezentative a Romaniei parea

Romania - Germania : 35-36
Cu Luminita Dinu in forma si cu un atac agresiv, elevele lui Gheorghe Tadici au condus ostilitatile in prima repriza distantandu-se pe tabela de marcaj la 7 puncte. Jocul primei reprezentative a Romaniei parea sa duca la un rezultat similar celui inregistrat in duelul din grupa principala de la Dijon. Romancele invinsesera atunci fara drept de apel selectionata Germaniei, finalul partidei inregistrand scorul de 32-24 in favoarea lor.
Nici prima repriza a finalei mici nu parea sa iasa din tiparul obisnuit: 18-11 pentru Romania. Din pacate, runda a doua nu a semanat deloc cu primele 30 de minute. Egalate in min. 41 (19-19), Meirosu & Co. se trezesc din amorteala si reusesc sa preia din nou conducerea, la o diferenta de 4 goluri. Urmeaza o noua cadere a echipei noastre iar Baumbach profita si egaleaza (32-32), trimitand meciul in prelungiri. Ultimele minute au surprins o echipa a Romaniei epuizata fizic si psihic. Cartonas rosu pentru Lecusanu, eliminare 2 minute pentru Bese si fetele pregatite de cuplul Tadici - Musi pierd medaliile de bronz.
Germania: Sabine Englert, Clara Woltering / Nadine Haerdter (5), Grit Jurack (12), Ania Roesler, Nina Woerz (2), Anne Mueller (1), Nora Reiche (1), Anna Loerper, Mandy Hering, Nadine Krause (6), Kathrin Blacha, Maren Baumbach (8), Stefanie Melbeck (1).

Romania: Luminita Dinu, Talida Tolnai / Ramona Maier (9), Raluca Ivan, Camelia Balint, Adriana Nechita-Olteanu (1), Cristina Neagu, Aurelia Bradeanu, Ionela Galca-Stanca (7), Clara Vadineanu, Steluta Luca (4), Adina Meirosu (12), Valeria Bese, Narcisa Lecusanu (2).

Arbitri: Renars Licis, Zigmars Stolarovs (Letonia).   Clasata pe locul 4 la actuala editie a CM, Romania va gazdui turneul de calificare al grupei cu nr. 2, partidele fiind programate pentru perioada 28-30 martie 2008. Din aceeasi grupa vor mai face parte selectionatele Ungariei, Poloniei si Japoniei, primele doua clasate urmand a se califica la JO de la Beijing. Conform anuntului dat publicitatii de Federatia Internationala de Handbal, daca Angola, ocupanta locului 7 la CM din Franta, nu va castiga campionatul Africii (ianuarie 2008), Romania va intalni in grupa a 2-a primele reprezentative ale Angolei, Croatiei si Japoniei.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.