Un barbat din Suceava si-a transformat apartamentul intr-un adevarat depozit de muzica. Strange albume de mai bine de 40 de ani, astazi casa sa fiind ticsita cu mai mult de 40.000 de CD-uri, discuri de vinil sau benzi de magnetofon. Sorin Dorneanu,
Un barbat din Suceava si-a transformat apartamentul intr-un adevarat depozit de muzica. Strange albume de mai bine de 40 de ani, astazi casa sa fiind ticsita cu mai mult de 40.000 de CD-uri, discuri de vinil sau benzi de magnetofon. Sorin Dorneanu, inginer hidrotehnist, are 55 de ani si sta impreuna cu sotia intr-un apartament cu trei camere. Isi aduce aminte ca s-a indragostit de muzica dupa ce tatal sau a adus in casa un magnetofon. A inceput sa inregistreze piese de la posturile de radio straine, facandu-si astfel propria sa colectie. Si-a cumparat primul disc in 1965.

Zece ani de muzica nonstop
A inceput sa adune disc dupa disc. In fiecare luna a bagat cate jumatate de salariu in muzica. Prietenii si cunostintele, care ii cunosteau pasiunea, ii faceau cadouri numai discuri. Cand a avut prilejul sa mearga in strainatate si-a luat genti intregi de compact-discuri noi, dar si la mana a doua. Asa a ajuns astazi sa detina 3.000 de discuri de vinil, alte 3.000 de benzi pentru magnetofon, vreo 8.000 de compact discuri originale, si in jur de 25.000 de benzi si CD-uri inregistrate. „Toata viata a m investit masiv bani in muzica. Nu stiu cati si nici nu vreau sa calculez. Poate o vor face urmasii”, spune mandru colectionarul. Cum albumele s-au tot adunat, Sorin a inceput sa aiba probleme cu spatiul. A trebuit sa-si depoziteze muzica si in camera fetei, plecata acum la Bucuresti, si a sotiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.