O noua inregistrare audio cu adjunctul lui Osama bin Laden, Ayman al Zawahiri, a fost publicata vineri pe un site islamic. In mesaj, teroristul critica dur conferinta de pace de la Annapolis, pe care o catalogheaza drept "o conferinta a tradarii". "Statele arabe au participat cu falsitate la cele mai recente acte de tradare pentru vinzarea Palestinei. Fratilor musulmani, uniti-va sub drapelul Islamului, pe drumul spre jihadul lui Allah si respingeti organizatiile laice care v-au vindut la Madrid si la Oslo, la Camp David si Wye River, la Sharm al-Sheikh si Annapolis!", a afirmat el.

Conferinta de la Annapolis, desfasurata luna trecuta sub egida presedintelui american, George Bush, a relansat procesul de pace din Orientul Mijlociu. Majoritatea tarilor arabe au trimis reprezentanti la intrunire, ceea ce a conferit un plus de legitimitate negocierilor.

In mesajul sau, Zawahiri a criticat aspru atitudinea Arabiei Saudite si pe cea a Egiptului. Teroristul a acuzat cele doua tari ca sustin interesele Israelului si ale Statelor Unite in Orientul Mijlociu. In plus, autoritatile din Cairo au fost acuzate ca ajuta Washingtonul la marginalizarea gruparii Hamas.