Race of Champions are loc duminica pe stadionul Wembley, iar printre piloti se numara Michael Schumacher, Marcus Grönholm si Travis Pastrana.

Sezonul auto se incheie apoteotic pe Wembley, unde sint adunati laolalta piloti care s-au luptat prin paduri si locuri aride, in WRC, au alergat ore in sir, pina au ametit, in ovalurile americane din Indy sau din Nascar si s-au odihnit in fotoliul de pensionar, precum Michael Schumacher. Mitica arena londoneza de fotbal a renuntat la gazon in favoarea asfaltului, iar configuratia serpuitoare a traseului pregatit pentru Cursa Campionilor mai aminteste vag de driblingurile unui Gary Lineker, in timp ce liniile drepte ar putea fi considerate rampe pentru exploziile de viteza ale lui Wayne Rooney.

Duminica (intre orele 19.00 si 21.00, in direct pe Eurosport), pe teren sint acceptati 16 oameni, care au misiunea de a-i incinta pe cei 80.000 de spectatori din tribune. 1.800 de tone de tarmac (amestec asfaltic din care se fac pistele de aterizare si decolare ale aeroporturilor) au fost necesare amenajarii circuitului in acest spatiu, care a scapat de moloz abia acum opt luni, dupa sapte ani de continua reconstructie. Tineretea in echipa si experienta au reprezentat unul dintre aspectele puse unanim in practica de sefii echipelor nationale, astfel ca septuplul campion mondial de F1 Michael Schumacher (38 de ani) reprezinta Germania alaturi de Sebastian Vettel (20 de ani), de la Scuderia Toro Rosso, iar Finlanda mizeaza pe debutantul in Marele Circ, Heikki Kovalainen (26 de ani), care face cuplu cu Marcus Grönholm (39 de ani), recent retras din Campionatul Mondial de raliuri. In aceeasi formula, finlandezii au cistigat anul trecut competitia, dupa o finala cu SUA, care mai ramasese reprezentata doar de campionul din X Games (freestyle moto, motocros, supercros, raliuri), Travis Pastrana.

Intregul spectacol va dura sapte ore, iar pretul platit pe un bilet, pentru a asista pe viu la show, este in medie de 75 de lire sterline. Pe linga cele doua concursuri, in program mai sint incluse demonstratii moto, ale bikerilor si ale monoposturilor de F1, iar un fabulos Audi S1 Group B Rally va fi condus de campionii de raliuri din perioada 1979-1992.