Situatia romanilor din Italia a ajuns la cote explozive. Pe fondul expulzarilor, pe banda rulanta, a unora dintre conationalii nostrii, exista si romani care au plecat cu contracte de munca in regula. Acestia au ajuns sa fie inchisi in “lagare
Situatia romanilor din Italia a ajuns la cote explozive. Pe fondul expulzarilor, pe banda rulanta, a unora dintre conationalii nostrii, exista si romani care au plecat cu contracte de munca in regula. Acestia au ajuns sa fie inchisi in “lagare de munca” si exploatati de italieni care fac parte din adevarate retele de traficanti de persoane in vederea exploatarii acestora prin munca silnica.

In urma cu doua zile, in cadrul emisiunii de la OTV 'Se intampla acum>>, realizata de Tudor Barbu, a fost prezentat cazul unor romani care au reusit sa evadeze dintr-un lagar de munca silnica din regiunea Calabria, unde erau fortati sa culeaga mandarine. Redactorii “Gardianul” au reusit sa ia legatura cu cei doi, care povestesc cosmarul pe care l-au trait pentru un pumn de euro. Marius Frentescu si Catalin Petru Bazoi, din Vaslui, povestesc ca in luna noiembrie au incheiat un contract de munca pentru cules de mandarine in Italia, in Regiunea Calabria. Ei urmau sa primeasca 800 de euro pe luna, iar cazarea era asigurata. Contractul a fost intermediat de un anume Nicolae Tenu, care ar fi mana-n mana cu italienii. Numai transportul trebuia sa si-l plateasca fiecare, adica 100 de euro, cu autocarul. La plecare au avut prima surpriza. Autocarul nu costa 100, ci 200 de euro. Nu si-au pus probleme pentru ca in ziua de azi preturile cresc ca drojdia. Cand au ajuns la destinatie, au fost cazati intr-o vila cu etaj, unde mai erau 40 de persoane.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.