Fiecare stea isi incepe viata ca nor de praf si hidrogen. Stelele cu temperaturile cele mai mari sunt albastre. Cele cu temperaturi mai mici sunt galbene. Cele mai reci sunt rosii. In galaxia noastra sunt mili­oa­ne de stele si
Fiecare stea isi incepe viata ca nor de praf si hidrogen. Stelele cu temperaturile cele mai mari sunt albastre. Cele cu temperaturi mai mici sunt galbene. Cele mai reci sunt rosii. In galaxia noastra sunt mili­oa­ne de stele si dintre toate acestea doar cateva sute au nume care provin din mitologia araba sau greaca. Majoritatea sunt identificate doar prin coordonate astronomice sau numere de catalog. Un barbat din Craiova, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, tocmai a scos la vanzare stelele de pe cer, considerand ca nimic nu este mai frumos si mai romantic decat sa alegi o stea, sa-i dai un nume si sa o daruiesti persoanei iubite. Lasand la o parte latura melancolica, sa trecem la cea practica. Astfel, cu 150 de lei puteti cumpara de pe internet orice stea din cele 52 de constelatii vizi­bi­le din Romania. Cu o conditie: sa nu fi fost deja vanduta. In schimb, veti primi un "pachet stelar", care con­ti­ne, printre altele, un certificat de in­re­gistrare si o harta stelara care ara­ta locatia exacta a astrului ales. Da­ca veti cumpara stele pentru toata fa­mi­lia, puteti beneficia si de un discount! Stelele pot fi comandate on-line, telefonic sau prin posta, iar per­soanele care se razgandesc ori care sunt nemultumite de achizitie pot returna comanda in termen de zece zile de la primire. Trebuie sa stiti ca singura garantie ca stelele achizitionate nu vor mai fi niciodata botezate ori vandute altor persoane o reprezinta publicarea numelor si coordonatelor lor intr-un catalog distribuit anual mari­lor observatoare astronomice din Europa si Ame­ri­ca de Nord. Lume, lume, ai cumpara o stea, sau mai de­gra­ba pulbere de stele?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.