Plata ajutoarelor de somaj tinde sa devina un non-sens. Criza tot mai acuta de forta de munca face ca insusi somerul roman sa fie pe cale de disparitie. Desi numai in constructii exista un deficit de 500.000 de muncitori, numarul de someri inregistr
Plata ajutoarelor de somaj tinde sa devina un non-sens. Criza tot mai acuta de forta de munca face ca insusi somerul roman sa fie pe cale de disparitie. Desi numai in constructii exista un deficit de 500.000 de muncitori, numarul de someri inregistrati la Ministerul Muncii este de peste 367.000. Oameni platiti din bugetul asigurarilor sociale. Intrarea Romaniei in Uniunea Europeana a adus, pe langa scumpirile in lant, si un mare avantaj. Deschiderea granitelor a facut posibila plecarea la munca in strainatate, in mai putin de un an, a sute de mii de romani. Evident, pe salarii mai mult decat decente. Plecarea acestora, care continua aproape zilnic, a lasat descoperite firmele, care sunt nevoite, in disperare de cauza, sa caute muncitori prin Lumea a treia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.