Elevii din clasele a VII-a si a VIII-a au dat astazi ultima teza pe acest semestru la limba romana.

Aproape 430.000 de elevi inscrisi in anul scolar 2007-2008 in clasele a VII-a si a VIII-a au sustinut astazi (n.r. - vineri) teza cu su
Elevii din clasele a VII-a si a VIII-a au dat astazi ultima teza pe acest semestru la limba romana.

Aproape 430.000 de elevi inscrisi in anul scolar 2007-2008 in clasele a VII-a si a VIII-a au sustinut astazi (n.r. - vineri) teza cu subiect unic la limba romana. Lucrarile vor fi evaluate in centre special desemnate, iar fiecare teza va fi evaluata de doi profesori, altii decit cei din unitatile de invatamint de la care provin elevii. Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, tezele si rezultatele obtinute la acestea, si raspunde, in perioada aceasta, de integritatea si de neinterventia pe textul lucrarii scrise.

Dupa perioada de analiza a tezelor, adica cinci zile din momentul afisarii rezultatelor, se pot depune contestatii la comisia din unitatea de invatamint, pina pe 11 ianuarie 2008. Notele obtinute de elevii de clasa a VIII-a la tezele cu subiect unic vor fi folosite la calculul mediei de admitere in liceu pentru anul scolar 2008/2009 fara rotunjire, chiar daca in catalog notele sint trecute fara zecimale. Admiterea in clasa a IX-a pentru anul viitor se va face pe baza rezultatelor de la tezele cu subiect unic si a mediei claselor V-VIII. Pina anul acesta admiterea in clasa a IX-a se facea doar pe baza rezultatelor de la testele nationale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.