Dupa ce a pierdut in acest sezon ambele titluri mondiale din Formula 1 in urma unui urias scandal de spionaj industrial, staff-ul McLaren a iesit pentru prima data public si a recunoscut ca a beneficiat de informatii tehnice importante despre rivala
Dupa ce a pierdut in acest sezon ambele titluri mondiale din Formula 1 in urma unui urias scandal de spionaj industrial, staff-ul McLaren a iesit pentru prima data public si a recunoscut ca a beneficiat de informatii tehnice importante despre rivala Ferrari.
"In lumina anchetei FIA, este evident ca informatii confidentiale, proprietate Ferrari, s-au raspandit in structurile echipei noastre mai adanc decat am anuntat anterior", arata McLaren, adaugand ca regreta faptul ca anchetele interne n-au scos la lumina documentele in cauza si ca "ne-am revizuit politica si procedurile in ceea ce priveste recrutarea de personal". Fair-play, Ferrari a acceptat scuzele si a anuntat ca episodul este un caz inchis din punct de vedere sportiv, dar continua in plan juridic.
"Avand in vedere scuzele prezentate de McLaren si garantiile pe care le-a prezentat aceasta echipa, Ferrari respecta propunerea presedintelui FIA de a anula reuniunea extraordinara din 14 februarie (n.n. - urma sa aiba loc dupa ce FIA ar fi verificat daca monoposturile McLaren nu beneficiaza de informatii obtinute in urma spionajului de date ce a vizat echipa italiana)", a precizat Ferrari, concluzionand ca "incidentul este terminat din punct de vedere sportiv, insa anchete judiciare sunt in curs in Italia si o ancheta civila continua in Anglia".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.