In urma acestui parteneriat, companiile vor furniza un set de soluții software și servicii asociate pentru retailerii internaționali, a producătorilor de bunuri de larg consum cu privire la imbunătățirea infrastructurii și a soluțiilor de cerere și aprovizionare. Acordul are ca obiectiv deservirea unor piețe mature, cum sunt cele din Germania, Austria sau Elveția, dar și a piețelor aflate in rapidă dezvoltare, precum Rusia, Polonia, Bulgaria, Romania și Turcia.
"S&T și JDA Software au impreună peste 4.600 de specialiști in mai mult de 50 de țări. Impreună putem deservi clienții noștri, utilizand software recunoscut internațional, precum și expertiză in activitățile de consultanță și implementare. In Rusia am efectuat deja investiții in resurse cu inalt grad de pregătire, din moment ce această țară se pregătește ca in maximun patru ani să devină principala piață de retail din Europa", a declarat directorul executiv al S&T, Christian Rosner.
Compania de cercetare de piață, Pierre Audoin Consultants(PAC), estimează că in 2008 industriile de retail și de producție a bunurilor de larg consum, aflate sub o puternică presiune generată de costuri și competiție, vor investi peste media generală in soluții IT.
Investițiile se vor indrepta in special in direcția automatizării proceselor, optimizării planificării, pentru implementarea de soluții de management al transporturilor și mărfurilor și soluții de business intelligence pentru facilitarea colectării și analizei datelor privitoare la clienți.
JDA Software furnizează soluții integrate de planificare, execuție și optimizare pentru comercializarea și managementul lanțului de aprovizionare și incasări. JDA Software are sediul central in Arizona, SUA și peste 1.500 de angajați, deservind 5.500 de clienți in 60 de țări. JDA a inregistrat in 2006 un volum de vanzări de 277,5 milioane dolari.
S&T este cel mai important furnizor de consultanță, soluții și servicii IT pentru clienții din Europa Centrală și de Est și din regiunea Germania-Austria-Elveția. Impreună cu compania IMG AG, achiziționată in primăvara anului 2007, consorțiul iși derulează activitatea in 22 de țări, prin intermediul a peste 80 de birouri locale.
Principalele domenii IT in care activează S&T sunt consultanța, dezvoltarea, implementarea și operarea de soluții, procesele și sistemele IT adaptate necesităților clienților. Compania se adresează in special clienților din firmele medii și mari din domeniile producției industriale, telecomunicațiilor, administrației publice și comerțului, precum și furnizorilor de servicii financiare și companiilor de utilități.
S&T are sediul central la Viena și este listată la Bursa din Viena din anul 2003. Compania avea anul trecut aproximativ 3.100 de angajați și venituri anuale de 461,3 milioane euro.