Romania a fost pe primul loc in Uniunea Europeana din punctul de vedere al cresterii numarului de pasageri care au folosit transportul aerian, cu un avans de 35%, pana la 4,72 milioane persoane in 2006 fata de 2005, a anuntat, biroul de statistica a
Romania a fost pe primul loc in Uniunea Europeana din punctul de vedere al cresterii numarului de pasageri care au folosit transportul aerian, cu un avans de 35%, pana la 4,72 milioane persoane in 2006 fata de 2005, a anuntat, biroul de statistica al UE, Eurostat. “Dupa Romania, cele mai mari cresteri ale numarului de pasageri in cursul anului trecut le-au avut Slovenia cu 34%, Letonia cu 33% si Polonia cu 31%”, se arata in raportul Eurostat, citat de Newsin. In ciuda cresterii puternice, numarul romanilor care au calatorit cu avionul in 2006 ramane de aproape 50 de ori mai mic decat cel al Marii Britanii, statul membru UE cu cel mai mare trafic aerian, de 211,2 milioane de pasageri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.