Prima expeditie in scopuri caritabile, in frunte cu Lucian Mindruta si Mihaela Radulescu, isi incearca norocul in vara lui 2008.

Membrii echipajului vor dona fondurile strinse unor fundatii de ajutorare a copiilor. Expeditia, care va traversa Atlanticul dinspre America spre Europa, va fi si o oportunitate de promovare a sporturilor nautice care respecta mediul si resursele naturale.

Initiatorul expeditiei este Lucian Mindruta, iar managementul va fi asigurat de Robert Ambrozie. La bord se vor mai afla skipperul Sorin Drugan, omul de afaceri Gabriel Garlea, cel care a pus la dispozitie nava sa, profesorul de iahting Alexandru Mihaita si navigatoarea Corina Drugan. Mihaela Radulescu nu s-a hotarit inca daca va participa la intreaga expeditie sau doar le va face o vizita celor de pe vas. Cu siguranta insa il va ajuta pe Lucian in promovarea si finantarea proiectului. „Vrem sa promovam ideea de indrazneala, dar nu de dragul ei, ci pentru un scop nobil. Speram sa urmariti aventura noastra si sa ne ajutati sa stringem bani pentru copiii aflati la virsta la care citesc despre expeditii si explorari!", spune Mindruta.

Componenta echipajului este preliminara. Urmeaza antrenamente si teste, pe vreme rea, in Marea Neagra. Ambarcatiunea folosita va fi un iaht cu vele, cu lungimea de 15 metri, modelul Bavaria 50, care a cistigat mai multe regate din Romania.