Parintii ocupati ar putea sa isi lase copiii in grija statului dupa ore sau in vacante, potrivit unui proiect al Ministerului Muncii.



Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse are in lucru un proiect de lege priv
Parintii ocupati ar putea sa isi lase copiii in grija statului dupa ore sau in vacante, potrivit unui proiect al Ministerului Muncii.



Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse are in lucru un proiect de lege privind infiintarea si diversificarea serviciilor de ingrijire a

copilului, prin care se urmareste si crearea de centre de zi destinate elevilor din ciclul primar, a declarat joi Mariela Neagu, secretarul de stat de la Protectia Copilului. Desi, initial, proiectul viza doar crearea de servicii de ingrijire, la domiciliu sau in centre de zi, a copiilor cu virsta cuprinsa intre 0 si 3 ani, ulterior a fost extins pina la virsta de 11 ani. Potrivit secretarului de stat de la ANPDC, in proiect urmeaza sa fie inclusa si dezvoltarea serviciilor destinate copiilor care nu au finalizat clasa a IV-a.

"Vrem sa includem, pe linga educatia timpurie, si programe pentru dupa scoala. In plus, cind copiii iau vacanta si parintii sint la serviciu, sa existe centre de zi in care copiii sa poata mearge. Proiectul se adreseaza tuturor copiilor pina la terminarea clasei a IV-a si este pentru copii cu parinti ocupati, plecati la munca in tara sau strainatate. Ideea este sa sprijinim familiile, prin diverse forme de interventie si diverse servicii, ca sa poata sa imbine cariera profesionala cu cresterea si educarea copilului", a explicat secretarul de stat. Proiectul de lege, la care se lucreaza de citeva luni, este realizat de MMFES impreuna cu ANPDC si Centrul de Cercetare a Bunastarii si Sanatatii din Finlanda si ar urma sa fie adoptat in timpul vacantei parlamentare, potrivit Marielei Neagu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.